И МИРИС И УКУС: Овим меканим МЕДЕЊАЦИМА нико неће моћи да одоли! (РЕЦЕПТ)
10.01.2022.
07:55
Коментари (0)
Уживаћете у сваком залогају.
Празници су време које радо проводимо са породицом и пријатељима, а када се већ окупите на шољици топлог чаја или кафе, могли бисте и да грицнете нешто слатко.
Укусни и мекани медењаци су увек прави избор, нарочито ако су из домаће радиности:
ЉУДИ ЗГРОЖЕНИ "На томе ћеш да седиш?!" Чистила кауч, па показала ПРЉАВШТИНУ - је ли ово могуће? (ВИДЕО)
ЉУДИ ЗГРОЖЕНИ "На томе ћеш да седиш?!" Чистила кауч, па показала ПРЉАВШТИНУ - је ли ово могуће? (ВИДЕО)
Носите ПЛАВУ страну маске СПОЉА? Доктор открио да ли је то ИСПРАВНО - цака је у унутрашњим СЛОЈЕВИМА!
Носите ПЛАВУ страну маске СПОЉА? Доктор открио да ли је то ИСПРАВНО - цака је у унутрашњим СЛОЈЕВИМА!
Добро погледајте ваше ОЧИ И ЈЕЗИК: Ови сигнали јасно показују да сте АНЕМИЧНИ! (ВИДЕО)
Добро погледајте ваше ОЧИ И ЈЕЗИК: Ови сигнали јасно показују да сте АНЕМИЧНИ! (ВИДЕО)
Потребно је:
- 400 гр брашна
- 2 јаја
- 100 гр маслаца
- 2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице клинчића за медењаке
- 1 кашичица какаа
- 100-150 гр шећера
- 2 кашике меда
Припрема:
Маслац омекшати, додати јаја, шећер, мед , и миксером добро измиксати. Додати у сито брашна какао и клинчиће и просејати. Додамо остатак брашна и добро умесимо рукама. Оставимо у фрижидер на 10-15 минута, па развијемо и вадимо калупима по жељи.
Ређати у плех обложен пек папиром. Пећи на 180 степини, 13 минута, не дуже. Плех подићи за један степен више него обично.
Пријатно...