Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ИЗВОР ЗДРАВЉА И ВИТАМИНА: Ова НАМИРНИЦА треба да се нађе на свачијој трпези

06.11.2020. 11:08
hrana
храна / Извор: Профимедиа

Називају је и супер-храном!

Свако ко се труди да се храни правилно, било из здравствених разлога, било ради одржавања линије, зна да месо у великим количинама није баш добродошло на нашем менију. Ипак, постоји изузетак, месо у ком можемо да уживамо без гриже савести – њено величанство ћуретина.

Ћуреће месо представља нутритивно избалансирану намирницу посебно богату протеинима, која сваком од нас може да буде идеалан партнер у одржавању витке линије. Такође, оброци с ћурећим месом, велика су помоћ у јачање општег имунитета организма, што је у овим временима посебно важно.

Ово месо богато је триптофаном, есенцијалном киселином која не само да је важна за изградњу беланчевина у нашем телу, већ подстиче производњу два важна неуротрансмитера – хормона среће серотонина и хормона таме мелатонина, пресудног за правилан сан. Ту и витамини А, Е, Б, као и минерали калијум, цинк, фосфор, калцијум, магнезијум, гвожђе…

Из свих ових разлога, јасно је да редовна конзумација ћурећег меса може позитивно утицати на расположење, а да нам ово месо осигурава преко потребну енергију за нормално свакодневно функционисање. Другим речима, у питању је “супер-храна”, која се може конзумирати без размишљања о томе када смо је и колико појели, као и са чиме смо је комбиновали. Ипак, идеална је за оброке припремљене са сезонским поврћем и зачинима.

Међутим, већина људи не конзимира ову врсту меса довољно често, и то из три разлога. Прва потешкоћа је то што квалитетно ћуреће месо уопште није тако лако пронаћи, док је друга препрека то што спремање ћуретине представља процес који веома дуго траје, за шта многи немају времена. Трећи, ништа мања мука јесте то што је, да би нам ћуретина заиста успела и била укусна, потребно много знања и вештине.

Срећом, сада више ништа од тога не би требало да нам представља проблем, јер нам из месне индустрије ПИК Врбовец, стиже јединствени ћурећи новитет, намењен свима онима који пазе на унос калорија и стало им је до лаганих, укусних а нутритивно богатих оброка.

У питању су ПИК Ћурећа прса Димљена - производ направљен од најквалитетнијих комада ћурећег меса, који пружају врхунски укус ћуретине.

Баш као и други ПИК-ови производи, и ПИК ћуреће шунке направљене су без појачивача арома, глутена и соје, и што ће за многе најважније - са смањеним уделом соли. Све оне који посебно пазе на то како се хране сигурно ће обрадовати информација да ове ћуреће шунке имају ниску калоријску вредност и низак садржај масти, док су истовремено природно богате протеинима.

Примера ради, 100 грама ПИК Ћурећих прса Димљена садрже свега два одсто масти, а чак 19 грама протеина. Све их то чини идеалним дијететским производом, у којима ће уживати како спортисти, тако и они који пазе на исхрану.

Такође, ћуреће месо је веома богато селеном, који погодује метаболизму, јача имунитет, изврстан је антиоксиданс и помаже правилном раду штитне жлезде. Конзумацијом 100 грама 100 грама ПИК ћурећих прса у себе можемо да унесемо више од 50 одсто дневне потребе овог важног минерала.

ПИК Ћурећа прса Димљена имају нежну текстуру и одличан укус, који им даје управо блага нота дима, те ће се одлично уклопити у разна јела. Својим неодољиво лаганим укусом, али и богатством свим важним нутријентима, ПИК Ћурећа димљена прса развеселиће све оне који воде бригу о томе што једу.

Као и сви остали ПИК сувомеснати производи, и ПИК Ћурећа прса Димљена долазе из једног од најмодернијих погона у овом делу Европе, који ради у високо хигијенским условима и контролисаној микроклими. Овим новитетом ПИК Врбовец је показао како ослушкује потребе потрошача и улаже велики труд у иновације, развој и осмишљавање нових месних деликатеса.