ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ, ОБИЛУЈУ ВИТАМИНИМА, ОПОРАВЉАЈУ СРЦЕ: Ове намирнице морате имати на својој трпези!
Није на одмет знати...
Када наиђе хладније време, сасвим је природно да нам имунитет полако слаби. Ипак, постоје природни начини како да ојачате ваше тело и припремите га за предстојећу зиму.
Све што треба да урадите, јесте да одређене намирнице уврстите у вашу свакодневну исхрану.
Због мршављења НАГЛО СМАЊУЈЕТЕ КАЛОРИЈЕ? Ево ШТА може да вам се деси - није наивно!
Шкорпијама су НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ Рибе и Јарчеви, а ево у КОМ ЗНАКУ ћете ви, према зодијаку, пронаћи најверније другове!
МОЋНИ НАРОДНИ ЛЕК ЗА БУБРЕГЕ: За 10 ДАНА отапа камење, избацује песак и чисти тело од токсина
Нутриционисткиња Јована Вучелић открива која храна треба обавезно да се нађе на вашој трпези:
1. Јабуке и крушке
Ово је период када су крушке и јабуке у сезони, а самим тим су сада и најсвежије. Обилују витаминима (Ц, К), антиоксидансима и влакнима, а побољшавају и рад дигестивног тракта.
2. Црвена паприка
Сезона прављења ајвара је увелико прошла, али срећом можемо уживати и у разним другим јелима од паприке. Било да је у салати или кувана. Паприка је богата витамином Ц, садржи и бета каротен, који је добар и за кожу, а и за очи.
3. Бундева
Осим семенки, које су одличан извор протеина, ни остатак бундеве никако није за бацање. Благотворно делује на кардиоваскуларни систем, обилује антиоксидансима, а јача и кости.
4. Зелениш
Спанаћ, кељ, прокељ, броколи, блитва - само су неки од зелениша који би обавезно требало да буду гости на твојој јесењој трпези. Осим што су све ове намирнице нискокалоричне, обилују витаминима, минералима и влакнима, што ће обезбедити дужи осећај ситости.
5. Нар
Још једна воћка у низу, која обилује витамином Ц, а која је одлична за хладније време које предстоји. Савезник у борби против вируса, јача имунитет. Такође смањује упалне процесе и благотворно утиче на здравље срца.
6. Цвекла
Цвекла је позната као одличан извор гвожђа, па се често комбинује са намирницама, које садрже витамин Ц и тако помаже у борби против анемије. Осим тога је добра и за јетру и бубреге, а смањује и упалне процесе.