ЛЕКАР УПОЗОРАВА: "Јаја НИСУ ЗДРАВА уколико се ЈЕДУ са овим намирницама, ево КОЛИКО смете да ПОЈЕДЕТЕ"
Умереност са овом храном.
Уколио често једете јаја, то може позитивно утицати на ваше здравље у смислу јачања имунитета, мршављења, а она су и веома богате витаминима, минералима и протеинима. Јаја садрже холестерол који према истраживањима не може негативно утицати на ниво холестерола у организму, осим уколико се комбинује са неким намирницама као што је маслац, мајонез или неке месне прерађевине.
- Већина здравих људи може појести до седам јаја недељно без повећања ризика од срчаних болести - пише др. Франциско Лопез Хименез с клинике "Mayo" и додаје да уколико желите да смањите ризик од срчаних болести и дијабетеса, треба да једете мање од седам дана недељно.
ДИЈЕТА ЦЕЦЕ РАЖНАТОВИЋ: Певачица СМРШАЛА ПЕТ КИЛОГРАМА уз овај план исхране, једна НАМИРНИЦА је кључна
Отицање ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ, умор, ПОВЕЋАН број КИЛОГРАМА: Симптоми који указују на то да ти ФАЛИ овај МИНЕРАЛ
Корелација јаја и дијабетеса
Студија објављена у "The Бритисх Јоурнал оф Нутритион" усесредила се на готово 30 година података (од 1991. до 2019.) за отприлике 9 000 одраслих особа у Кини, где су случајеви дијабетеса у сталном порасту. У коначници, истраживачи су открили да они који су јели више од 50 грама дневно – или еквивалентно једењу једног јаја дневно – "имају повећани ризик од дијабетеса за 60%". Студија је такође открила да је корелација између дневне конзумације јаја и дијабетеса дубља код жена него у мушкараца.