ЈЕДИТЕ ЧВАРКЕ И НЕ БРИНИТЕ О ГОЈЕЊУ! Нутрициониста објаснила да је Србима у генетском коду да једу сарме и печење
Све је изненадила
Славе и богата трпеза су оно што нашу традицију обоји дивним мирисима и укусима, посном сармом, печеном рибом, купусом. Али има и оних који наша традиционална јела замене неким модернијим, па припреме јела која су својствена народима са других меридијана.
Помодарство или жеља за здравијим начином исхране увели су на велика врата разне врсте семенки, воће из тропских крајева, па често можемо да чујемо да је авокадо сјајан, док је здрава домаћа јабука нешто што се ретко једе.
Да ли је просечном Србину и Српкињи заиста неопходно да поједе мало авокада или манга или је боље да глад утоли уз пар чварака уместо чипса?
ПРВА ТРИ САТА ОДЛУЧУЈУ ДА ЛИ ЋЕТЕ ЖИВЕТИ: Ову су симптоми МОЖДАНОГ УДАРА, ово је ПОСЕБНО ВАЖНО да знате
Ноћас се помера сат: ДОКТОРИ УПОЗОРАВАЈУ на пораст ДЕПРЕСИЈЕ, али и ових стања!
Нутрициониста Бранка Митровић објаснила је да су наше навике у исхрани записане у нашем генетском коду, и да треба да се хранимо онако како су се хранили наши преци.
- Чварци у нашем генетском коду, као и сарме и остало. Најбоље примамо храну коју су јели наши преци. Ево на пример ми немамо проблем са млечним производима, организми су нам навикнути. Што се тиче алергија, увек треба прво урадити анализу пре него што донесемо неки закључак. И посна и мрсна храна је добра. Јако је штетно кад се преједамо, треба јести умерено и одмерено - рекла је Бранка.
Посаветовала је да ујутру по буђењу прво треба да попијемо чашу воде.
- Кад се пробудимо ујутру треба да попијемо воду прво и не морамо одмах да једемо. Доручак треба да буде кроз 4 сата након буђења. Деца и они који су у развоју треба више да једу, али здрави људи не морају уопште. Оно што треба да избацимо су грицкалице, чипсеви јер то није храна. Боље је да поједете јабуку него авокадо, ми не ценимо довољно воће и поврће које имамо - рекла је нутрициониста.