Јесење намирнице које ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ за зиму: Штите од вируса, ЛЕЧЕ ОРГАНИЗАМ и неопходне су за здравље
Запамтите – разноврсност у исхрани је кључ доброг здравља.
Усезони вируса, прехлада и грипа важно је да конзумирамо здраву храну, будемо активни и имамо квалитетан сан како би наш организам могао да се одбрани од инфекција и бактерија.
Током зимског и јесењег периода најчешће долази до пада имунитета и тада је прави тренутак да се окренемо природи и њеним благотвориним исцељујућим могућностима. Постоје многобројни природни лекови за јачање и унитета и здравље организма, почев од меда, куркуме, ђумбира, па све до сирупа, разних биљних тинктура и чајева.
Руска маст ПРОТИВ БОЛОВА У ЗГЛОБОВИМА: Делује после ПРВОГ МАЗАЊА, а један од састојака је СЕНФ
ЕРОТСКА МАПА СВЕТА: Италијани ће вам пружити ПРЕДИГРУ ИЗ МАШТЕ, Норвежани ВРХУНАЦ ЗА ПАМЋЕЊЕ, а где су СРБИ?
Слатки кромпир
У питњу је поврће пуно бета-каротена и витамина А. Овај витамин штити тело од слободних радикала, а у кори слатког кромпира налази се магнезијум, те га немојте љуштити.
Црвена паприка
Ова паприка позната је по томе што садржи велики проценат витамина Ц, чак већи и од неких цитруса. Поред тога, због бета-каротена добра је за здравље очију и коже.
Бундева
Као моћни антиоксиданс бундева помаже у побољшању кардиоваскуларног система, стабилизацији крвног притиска, смањењу холестерола, и јачању костију. А семенке бундеве обилују протеинима.
Цвекла
Пошто цвекла има амино киселине, смањује упалне процесе и холестерол. Одлична је за бубреге и јетру, као и за адекватну крвну слику.
Карфиол
Веровали или не, карфиол је најбоље јести сиров како би се искористило што више витамина Ц. Солидан је извор и важног витамина Б, а због количине влакана у себи помаже при варењу.
Спанаћ
Због фолне киселине спанаћ обнавља ћелије, те га са правом многи називају „суперхраном”. Најбољи је кад се конзумира сиров, па га додајте у салате и здраве варијанте сендвича.