УНИШТАВА ЛОШЕ БАКТЕРИЈЕ! Овај ЗАЧИН је одличан за ВАРЕЊЕ, детоксикацију, а МИРИС је феноменалан!
Требало би га чешће користити!
Овај зачин је један од основних у азијској кухињи. Реч је о сечуанском биберу, у народу познатијем као кинески коријандер.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/02/18/napitak.jpg?itok=TiTNKiYY)
ЛЕЧИ КАШАЉ У РЕКОРДНОМ РОКУ! Напитак од ове НАМИРНИЦЕ, прекида главобољу и детоксикује организам!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/12/25/shutterstock_1697887339.jpg?itok=2hSBOjRu)
ИСКУСИЛА САМ СВЕ ШТО ГЛЕДАМ КАО ЛЕКАР: Исповест познате докторке након ЛЕЧЕЊА НА РЕСПИРАТОРУ
Сечуански бибер важан је зачин кинеске и индијске кухиње који се користи за зачињавање сланих и слатких јела. Осим лагане љутине нема баш превише повезнице с класичним бибером.
Добија се од две врста биљака, због чега има лагану цитрусну ноту која се добро комбинује са печуркама, али и егзотичним посластицама.
У народној кинеској медицини тај се зачин столећима користио као уништавач лоших бактерија, па је посебно популаран међу сиромашнијим становништвом, које понекад не може бирати порекло и свежину намирница.
Новија истраживања показала су да је овај зачин изврстан алат у мршављењу и сузбијању целулита.
Како га користити?
Сечуански бибер у зрну најбоље је лагано тостирати на тигању па потом самлети. За зачињавање јела користе се само љуске, а блистава црна зрна бацају се јер имају горак укус и текстуру налик песку, која може упропастити укус хране.