КИСЕЛИ КУПУС је здрав - али НЕ СМЕТЕ ГА ЈЕСТИ ако болујете од овога
Кисели купус је традиционална зимска салата на српској трпези.
Георгиј Назаров, професор натуролог, аутор многих књига о побољсању здравља, тврди да правилна исхрана сигурно доноси здравље, побољшава менталне способности, продужава животни век и повећава снагу и издржљивост. То подразумева строг режим исхране у коме су подједнако важни избор, начин припреме, комбинација, количина и размак између узимања одређених намирница.
Кисели купус је традиционална зимска салата на српској трпези и намирница од које се спремају надалеко чувена зимска српска јела.
Али, натуролог Георгије Назаров упозорава на могућ штетни ефекат због начина обраде овог поврћа.
Ипак, потребно је сагледати позитивна и негативна дејства киселог купуса – каже Георгиј Назаров, руски натуролог.
Да би укиселили купус користи се велика количина соли, а то није здраво, поготово што се после јела пије велика количина воде. Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима. Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме.
БЕЗ ДИЈЕТЕ, ТЕЛЕФОНА И ЛЕКОВА! Опоравите свој организам на потпуно НЕВЕРОВАТАН НАЧИН: Детоксикација очас посла!
Звезди "Сулејмана Величанственог" прети пет од година затвора! Велики проблеми за ОМИЉЕНУ ГЛУМИЦУ
Како да имаш ДУГУ КОСУ, а да НИЈЕ НАДОГРАДЊА?! Ево ста је кључ за УБРЗАН РАСТ!
Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.
Немир у рукама и ногама често се јавља као посљедица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе. Дакле, са киселим купусом, који је без сумње користан, ипак треба бити опрезан.