КО БИ РЕКАО: Ове намирнице СВИ користе, а нису ни свесни колико су ВАЖНЕ за јачање срца!
Није на одмет знати...
Једна студија спроведена у Америци показала је да витамин о ком се мало прича има важну улогу у заштити и очувању здравља срца.
Више од 50.000 учесника праћено је током 23 године и утврђено је да они који су уносили храну богату витамином К имају здравије срце.
Сви мисле да је здраво, али у ова 3 СЛУЧАЈА морате се пазити КОКОСОВОГ УЉА - изазива ПРОБЛЕМЕ!
"САД ЗНАМ ДА ЈЕ КОРОНА СТВАРНА" Модел је била антиваксерка, завршила у КОМИ, имала 15% шансе да преживи!
БЈУТИ ТРИК КОЈИ ЈЕ ЗАЛУДЕО СВЕТ: Ако хоћеш ФЕНОМЕНАЛНУ косу, опери је БРАШНОМ! Ево и како!
Нисте чули за овај витамин, или не знате чему служи? У питању је есенцијална супстанца растворљива у масти која помаже у регулисању згрушавања крви и јача кости.
- Тренутне препоруке за унос овог витамина односе се само на неопходну дозу како би крв могла да се згрушава, али сада имамо доказе да већа количина овог витамина помаже здравље срца. Витамин К штити срце тако што спречава да се калцијум таложи на већим артеријама у телу - објаснила је др Никола Бондоно, ауторка студије.
Витамин К постоји у два облика, и оба се могу наћи у храни коју једемо сваког дана, наводи др Ешли Џордан Ферира, регистрована дијететичарка.
- Витамин К1 налази се у лиснатом зеленом поврћу као што су спанаћ, блитва, раштан, као и броколи и прокељ. Ако желите да повећате унос витамина К2, једите жуманца, маслац, сир, пилетину, јегуље и изнутрице - објаснила је она.
Ферира је нагласила да се витамин К2 налази и у ферментисаним намирницама, као што су кисели купус, јогурт, кефир и друге.