Направите КОЦКЕ СА МЕСОМ по рецепту из бакине кухиње - Одличан предлог за породични, викенд ручак (ВИДЕО)
Обрадујте укућане овим занимљивим јелом!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за коцке са месом, јело које се пече у рерни и одличан је предлог за главно јело овог викенда.
САДРЖЕ КАНЦЕРОГЕНЕ САСТОЈКЕ! Упозорење ТОКСИКОЛОГА на мирисне свеће, а ево шта се дешава када је ЗАПАЛИТЕ према резултату студије
Ставите САПУН ИСПОД ЧАРШАВА пред спавање, а резултат УЈУТРУ ће вас изненадити! Звучи чудно, али људи се куну да функционише
Састојци:
- 250 гр. млевеног меса,
- 100 гр суве сецкане сланине,
- уље,
- 1 главица црног лука,
- 4 чена белог лука,
- 1 к.к. алеве паприке,
- бибер,
- со,
- 100 гр бареног пиринча,
- 200 гр листова попарене блитве,
- 200 мл. јогурта,
- 200 гр павлаке,
- 3 јаја,
- качкаваљ
Припрема:
Лук исецкати на ситно па пропржити на уљу, додати сецкану сланину и млевено месо, соли, бибера, алеву паприку, може мало и першуновог листа сецкан бели лук ако имате. Листове блитве добро опрати одстранити корен, па прелити врелом водом да омекну.
Дно ђувеча мало поуљити и поређати пола листова ау средину ставити млевено месо па покрити остатком листова. Ножем га посећи на коцке. У чинију разбити и умутити јаја додати јогурт, павлаку па прелити преко блитве и добро протрести да сиђе до дна. Одозго нарендати мало качкаваља. Пећи на 200 степени Ц око 40 мин. Фантастично је заиста пробајте и обавезно направите..