НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИО - Ево да ли КОКИЦЕ ГОЈЕ, танка је линија између здраве и НЕЗДРАВЕ грицкалице
На ово обратите пажњу!
Мало је оних који не воле да грицкају кокице док гледају омиљену серију или филм. А када кренете у биоскоп оне су једноставно обавезне.
Кокице су заправо распукнута зрна житарица, па су здраве, чак их је и препоручљиво јести.
- Неки људи их сматрај лошом храном, али оне су здраве - каже нутрициониста Еби Лангер.
Прави СРПСКИ ДОРУЧАК - Ових шест јела традиционално су најпопуларнија код нас, ХРАНЉИВА и одличан избор за зиму
ЈАКА ЉУБАВ: Људи РОЂЕНИ у овим хороскопским знацима представаљу НАЈБОЉЕ КОМБИНАЦИЈЕ за везу и БРАК
- Не само да садрже много влакана већ имају и врло мало калорија када их печете без много масноће. Поред осећаја ситости, оне дају и осећај задовољства због своје хрскавости - додаје она.
Али могу постати и нездрава храна због начина на који их људи једу.
- Будући да су лагане и врло ''заразне'', људи их често једу превише и уносе нежељене калорије - каже нутрициониста.
Само 100 грама кокица садржи 93 калорије, 3 грама протеина, 1,2 грама масти, 18 грама угљених хидрата и 3 грама влакана. Реч је, наравно, о кокицама припремљеним с неколико капи масноће и без додатних укуса. Кокице постају калоричније када им се додаје сир, маслац, карамела и тако постају нездраве.
Према томе 100 грама кокица с маслацем садржи 192 калорије и чак 15 грама масноћа, што је пет пута више од обичних кокица. Нутрициониста Лангер препоручује и избегавање кокица за микроталасну пећницу, јер је добро познато да су оне богате масноћама и садрже доста соли, али су и канцерогене.
Ако већ желите брзе кокице из микроталасне, узмите обичну папирну кесу и у њу ставите кукуруз, па их припремите без масноћа. Тако ћете бити сигурни да једете нискокалоричне кокице које су супер здрава грицкалица.