ПРАВО ИЗ БИОСКОПА: Ово је сјајан трик како да вам НИКАДА више не ЗАГОРЕ кокице, цака је у ОВОЈ ствари
Загореле кокице су главни разлог зашто људи одустају од њихове припреме код куће
Кокице су дефинитивно омиљена грицкалица, а њихове предности у односу на друге сличне намирнице, јесу то што се лако припремају код куће и то што су много здравије, ако се спреме на прави начин.
Из једног веома простог и оправданог разлога, људи ипак одустају од припремања кокица код куће.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/04/profimedia-0319250178.jpg?itok=Rh_jYGKB)
ЈАРАЦ има проблеме у комуникацији, а ОВАН бере плодове свог рада: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 30.01
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/01/29/sd_-_2022-01-29t202856.250.jpg?itok=biIl_HDv)
НОВА МИС СРБИЈЕ: Ево ко је Ања, лепотица која ће нас представљати у свету (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/01/27/profimedia-0157080497.jpg?itok=itAAvSeH)
Певачици ДРУГИ ПУТ дијагностикован РАК: После три године је излечили, а онда УСЛЕДИО ПАКАО - БОЛЕСТ се ВРАТИЛА
Наиме, оне лако загоре. Поред тога, услед загоревања кокица, често буде упропашћена и сама шерпа у којој се спремају, па постаје неупотребљива.
На вашу срећу, овај проблем лако може да се реши, а ви ћете након овог текста моћи да уживате у својој омиљеној занимацији за зубе, уз омиљени филм.
Прво, потребно је да кокице спремате у шерпи или лонцу са дебљим дном, како бисте умањили могућност загоревања. У тој шерпи или лонцу (запремине од 3 л, на пример) загрејте 3 кашике уља.
Када се уље загреје, убаците неколико зрна кукуруза и покријте шерпу поклопцем. Дакле, немојте убацити одмах сав кукуруз него само неколико зрна.
Када се овај кукуруз претвори у кокице, извадите га и додајте кукуруз у већој количини, али тако да прекрије дно, а не да се гомила. Када то урадите, на 30 секунди склоните шерпу са ватре, па је вратите.
На тај начин, сав кукуруз ће се равномерно искокати, тако да неће бити загорелих кокица.
Препоручује се да шерпу у току припреме кокица, с времена на време протресете и повремено мало подигнете поклопац како би пара изашла, а кокице остале хрскаве.
Када се пуцкетање прореди, угасите ринглу и кокице одмах пребаците у чинију. Још једна препорука је да кокице не солите, како би биле здравије, и да их спремате у што мањој количини уља.