(ВИДЕО) САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА - Направите колач по бакином рецепту, већину састојака већ имате
30.09.2022.
08:58
Коментари (0)
Прави јесењи колач!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за колач са јабукама.
Потребно је:
- 4 јаја
- 4 кашике шећера
- 100 гр маслаца
- 2 шољице брашна
- 2 шољице гриза
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
- воће (ја сам јабуке и мало шљива)
ПУНИ СУ БАКТЕРИЈА - Ове делове ПИЛЕТИНЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ, не препоручују се ни након термичке обраде
ПУНИ СУ БАКТЕРИЈА - Ове делове ПИЛЕТИНЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ, не препоручују се ни након термичке обраде
Ово УЉЕ никако НЕ СМЕТЕ користити ЗА ПРЖЕЊЕ: Постоји подела, ова нису намењена за термичку обраду
Ово УЉЕ никако НЕ СМЕТЕ користити ЗА ПРЖЕЊЕ: Постоји подела, ова нису намењена за термичку обраду
Припрема:
Умутити беланца са шећером додати брашно и гриз просејан са прашком за пециво, додати жуманца, корицу лимуна. Убацити умућен маслац са мало шећера (2 кашике) и све миксером лагано измешати. Тепсију обложити пек папиром па сипати тесто и изранвнати.
Поређати листове јабука, а између по једну шљиву. Пећи на 200 степени око 40 мин. Посути прах шећером. Прохлађен сећи. Тако диван укус мирисан мекан као душа...Уживајте!