БАКИНЕ РУЖИЦЕ са ОРАСИМА: Уживајте у укусу ДОМАЋЕ посластице, брзо и лако се припрема (ВИДЕО)
18.02.2022.
08:16
Коментари (0)
Обрадујте укућане!
Данас вам из бакине кухиње представљмо рецеп за старински колач са орасима.
Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Ево како да ТУМАЧИТЕ НАЛАЗ, најбитнији параметри
Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Ево како да ТУМАЧИТЕ НАЛАЗ, најбитнији параметри
СКАНДАЛ, ОДРЕКЛИ ЈЕ СЕ ОТАЦ И БРАТ!? Због ове Далилине ИЗЈАВЕ о ИСЛАМУ, ВЕРНИЦИ БЕСНИ, хаос на мрежама
СКАНДАЛ, ОДРЕКЛИ ЈЕ СЕ ОТАЦ И БРАТ!? Због ове Далилине ИЗЈАВЕ о ИСЛАМУ, ВЕРНИЦИ БЕСНИ, хаос на мрежама
Потребно је:
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 1 ванилин шећер
- корица лимуна
- 50 -60 мл млека
- корица лимуна
- 50 гр маси
- 50 гр маслаца
- 1 јаје
- шећер по жељи
- 350 гр брашна 2 пуне кашике
Фил:
- 100 гр мл ораха
- 1 беланце
- 2 кашике шећера у праху
Припрема:
У млаком млеку измрвити квасац и додати шећер да запени. Маст и маслац измиксирати са шећером, додати ванилин шећер, додати корицу лимуна и квасац. Убацити брашно, измесити добро да буде глатко. Покрити да одмори 30 мин.
Тесто поделити на куглице по 50 гр па их добро обрадити рукама и покрити да одмори 10 минута. Умути беланце са шећером па додати 100 гр млевених ораха измешати.
Сваку лоптицу притиснути рукама између дланова па убацити кашичицу ораха спојити ивице и ређати у подмазан плех. Пећи на 200 степени Ц око 30-40 мин. Посути са прах шећером.