КОЛАЧ СА ОРАСИМА на бакин начин - Сви састојци се заједно пеку, а посластица враћа у детињство и безбрижне дане
Можда најбољи рецепт за колач са орасима.
Неодољива комбинација ораха и чоколаде задовољиће ваша чула, а породица ће пожелети још. Лако се спрема, а врло брзо једе.
Састојци за бисквит:
- 3 јаја
- чаша шећера
- чаша млека
- чаша уља
- две чаше брашна
- прашак за пециво
- чаша млевених ораха
За фил:
- 500 мл млека
- шест чаша шећера
- два ванилин шећера
- четири чаше гриза
- 100 г чоколаде за кување
- 150 г млевених ораха
За прелив:
- 300 мл млека
За глазуру:
- 100 г чоколаде за кување
- 100 мл павлаке за кување
Припрема:
Све састојке за бисквит добро умутите миксером. Науљите дно тепсије жељених димензија, па излијте пола припремљене смесе. Пеците 10 минута на 180 степени, само да се "ухвати" корица.
Измешајте жицом све састојке за фил, осим чоколаде и ораха, па ставите да се кува. Убрзо додајте и њу, мешајући док се не отопи. Орахе придружите топлој браон смеси.
Преко запечене коре распоредите врућ фил. Прекријте га другим делом смесе за бисквит. Нек се пече још 25 минута на истој температури.
Печен колач залијте млеком. Преко намажите припремљену топлу глазуру. Када се охлади исеците на коцке и уживајте!