КОМБУХА ЈЕ ЕЛИКСИР ДУГОВЕЧНОСТИ: Чини чуда за ЦЕЛО ТЕЛО, регнерише организам само ако је користите овако (ВИДЕО)
Опоравља цело тело
Присталица сте здраве исхране и алтернативне медицине? Ако здравствене тегобе решавате на природан начин, онда сте сигурно већ чули за комбуха гљиву и њену лековитост.
То је лагани ферментисан напитак који је постигао завидно место на лествици здравих чајева.
Свако ко га пије побољшава имунолошки систем, а помаже организму при губитку телесне тежине. Комбуха напитак се може употребити као терапија било које болести, па чак промовише и дуговечност
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/10/sd_1.jpg?itok=A7zVg8B3)
ЗНАЦИ АСИМПТОМАТСКОГ КОВИДА: Делује као да вам није ништа, али 3 специфична детаља одају корону
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/89722/profimedia-0314827660.jpg?itok=AK_eNiwe)
АКО СТЕ РОЂЕНИ У ОВОМ ЗНАКУ НАРЕДНА ГОДИНА ЈЕ ВАША: Можете остварити СВЕ што пожелите
Ако пијемо овај напитак редовно, можемо спречити болест артерија, помоћи у биосинтези колагена, протеина који чини структуру костију, коже, крвних судова. Добро је и за кожна обољења, али и раст косе. Помоћи ће вам и код обнављања цревне флоре, убрзавања циркулације, снижавања шећера у крви, холестерола, олакшавању симптома артритиса, реуме, побољшавању рада жлезде, па чак и смањења стреса.
ЗДРАВСТВЕНЕ ПРЕДНОСТИ ЧАЈНЕ ГЉИВЕ
Комбуха гљива повезана је са дугим пописом здравствених предности. Садржи ензиме, аминокиселине, антиоксиданте и полифеноле.
- Комбуха је пробиотички напитак са корисним бактеријама које подржавају пробаву и имунолошки систем. У себи има ензима који су неопходни за добро варење.
- Добар извор оксиданата помаже у успоравању старења. Ублажава друге хроничне болести као што је рак, кардиоваскуларне и дисфункције мозга.
- Чврст ниво пробиотика, корисни микроорганизми који се налазе у цревима помажу одржавању здравог цревног система.
- Квалитетан избор карбоксилне киселине помаже у детоксикацији јетре и осталих метаболичких отрова.
- Солидан извор гликозима који је неопходан у изградњи хрскавице, побољшању здравља и зглобова.
- Витамин Б помаже телу да произведе енергију из хране. Помаже у решавању стреса и депресије.
Употребом комбуха чајног напитка можете се решити низа здравствених проблема:
- побољшава варење,
- јача имуни систем,
- одржава пробиотске вредности,
- чисти организам од токсина,
- помаже у губитаку тежине,
- повећава енергију.
Припрема:
Све што вам је потребно је да имате комад гљиве из које ћете даље размножавати микробиолошке културе.
Потребно вам је 7 чаша воде. Склоните воду и додајте пола чаше шећера. Мешајте док се шећер не истопи а онда додајте 4 кесице чаја и оставите да се охлади на собној температури.
Обично се користи црни чај, бели чај, оолонг или зелени чај. Сви су уједно и одлични чајеви за мршављење па није ни чудо што се комбухи приписују и ова својства.
Када се чај охлади сипајте у чисту стаклену теглу. Комад старе комбухе ставите у чај. Прекријте теглу крпом или папирним убрусом и причврстите гумицом за тегле.