НИЈЕ ЛИМУН, А НИ ЛАН: Ову НАМИРНИЦУ остави у ВОДИ да ПРЕНОЋИ, напитак СКИДА САЛО са СТОМАКА у рекордном року
Веома је ефикасан!
Уколико сте на дијети и желите да изгубите неколико килограма, направите напитак који помаже да смршате. Потребна вам је вода и семе коријандера. Семе се потопи у чаши воде и остави преко ноћи.
Ујутру попијте воду на празан стомак. Коријандер подстиче метабоизам, лучење желудачне киселине, подиже ниво енергије и јача косу. Помаже да уклоните токсине из организма, подстиче варење, губитак килограма и помаже у случају да имате проблем са дијарејом.
Такође уколико имате проблематичну кожу ово је идеалан напитак за вас, јер чисти кожу, а можете га уврстити и у исхрану као зачин.
Коријандер је изузетно популарна биљка која има широку и слободну, разноврсну употребу у јелима индијске, тајландске, јужноамеричке и блискоисточне кухиње. Други назив за коријандер, који се веома често користи је кинески першун. Листови коријандера веома личе на листове италијанског першуна и понекада их је тешко разликовати.
Мушкарци, ЕВО како да ОЈАЧАТЕ ЛИБИДО: Нередован сексуални живот изазива ОЗБИЉНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОБЛЕМЕ - РЕШИТЕ ово брзо
КОЛИКО ЈЕ ДОВОЉНО? Мушкарци и жене крију ово једни од других, оволико траје добра акција, ни мање, ни више
Коријандер је познат хиљадама година, чак од 5000 година пре нове ере. Коријандер потиче из јужне Европе и са блиског истока и користили су га древни египћани, грци и римљани. Римљани су користили коријандер да зачине хлеб и да сачувају месо док путују.
Коријандер има своју примену и у медицини већ хиљадама година, а користи се да прикрије непријатан мирис неких лекова, али се користи и као лек.
Биљка, која се користи као зачин, има укус земље, лаган укус лимуна и добра је у комбинацији са другим зачинима, посебно са кумином.
Коријандер можете да купите и у облику семенки и као самлевен у прах. Семе коријандера је мало, лагано и округло и када се самеље од њега се добија браон прах. Ако купујете семе, пробајте да их лагано препечете, пре него што их самељете, како би из њих извукли мирисна уља и укус. Листови коријандера имају другачији укус од семенки.
Свежи листови коријандера улазе у састав многих јела из јужне Азије, у јелима из кинеске, тајландске и бурманске кухиње, али их има и у мексичкој храни, посебно у салси и гуакамолеу и као прилог у салатама које једу у Русији. У Португалу се користи насецкан коријандер у хлебној чорби, а у Индији се насецкани коријандер служи као прилог уз индијска јела.
Топлота смањује укус листова коријандера и због тога се он често користи у свежем стању или се додајте јелима у последњем тренутку пре сервирања. У рецептима индијске кухиње и рецептима из централне Азије, листови коријандера се користе у великим количинама и припремају се док се арома не смањи.
Листови се веома брзо распадају када се изваде из јела и губе своју арому када се осуше или замрзну.
Како да користите коријандер.
Коријандер се широко употребљава у латиноамеричкој и мексичкој кухињи. Пробајте да додате кашичицу коријандера следећи пут када правите јело као што је енчилада или само у љут пасуљ.
Коријандер се веома често користи као зачин за рибу или пилетину, али такође даје и леп јарки укус код припреме домаћих киселих краставчића.
Искористите га за додавање укуса павлаци или мајонезу. Коријандер веома добро иде уз печурке. Искористите га као зачин за пржени кромпир и нежно поврће, као например спанаћ. Користите га за додавање укуса домаћем хлебу. Поспите га преко свежих салата. Коријандер ће такође дати један карактеристични допунски укус супама од поврћа - шаргарепа и коријандер су веома популарна комбинација.
БОНУС ВИДЕО/Ана Николић једва стоји на ногама у кафани