Кремаста ГИНИСОВА ТОРТА је рај за непце - Комбинација ЦРНОГ ПИВА и ЧОКОЛАДЕ одузима дах, а једе се брзином светлости
Популарна торта неочекиваних састојака постаће и ваш омиљени слаткиш.
Гинисово пиво је једно од најпознатијих црних пива, а још је боље у комбинацији са састојцима за слатке посластице. Следи рецепт за кремасту торту у којој доминира ова врста алкохола.
За кору:
- 240 мл Гинисовог пива
- 140 г сланог путера
- 70 г какаа
- 300 г браон шећера
- 55 г белог шећера
- 180 мл киселе павлаке
- 2 јаја
- мало соли
- 2 кашичице екстракта од ваниле
- 250 г брашна
- прашак за пециво
За глазуру:
- 140 г шећера
- 300 г Маскарпоне сира
- 200 мл слатке павлаке
- кашичица екстракта од ваниле
- прстохват соли
Припрема:
Загрејте рерну на 160 степени. Плех пречника 23 цм премажите истопљеним путером и оставите са стране.
У великој шерпи помешајте пиво и путер. Ставите на средњу ватру и мешајте док се слан путер не отопи, а затим померите са рингле.
Додајте какао и шећер, па мешајте док се не сједине. Умутите све састојке за кору и пеците сат времена на температури од 160 степени, док не добије боју. Пустите да се потпуно охлади.
Састојке за глазуру изручите у чинију и мутите док смеса не постане кремаста.
Када је торта потпуно охлађена, из плеха је преместите на тацну намењену за посластице. Глазуром премажите само њен врх. Пријатно!