ШТИТИ ОД ВИРУСА И БАКТЕРИЈА - Традиционални напитак ОПОРАВЉА организам и детоксикује, мелем за хладне зимске дане
Пријаће вам!
Јаму је традиционални индонезијски лековити напитак од корења, биља, цвећа, кора и зачина. Једна од његових једноставнијих верзија има све више поклоника међу виртуелном wellness заједницом, јер, осим што је укусан, има противупална, антиоксидативна, антивирусна и антибактеријска својства, пише Магда Дежђек. Испробајте сами - ево рецепта!
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/11/10/shutterstock_2121239471.jpg?itok=FKPiKvGo)
НАЈЛЕПШЕ СУ И НАЈВЕЋЕ ЗАВОДНИЦЕ - Жене рођене у ова три знака сматрају се магнетски привлачним
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/04/08/profimedia-05674585921.jpg?itok=W2SEO_wM)
Разлика између ОБРЕЗАНОГ и НЕОБРЕЗАНОГ - Стручњаци објаснили, ево по чему се разликује интимни однос
Састојци:
- 1 шољица свеже куркуме, очишћене и исецкане
- ½ шољице свежег ђумбира, очишћеног и исецканог
- 4 шоље воде
- ½ шољице меда
- ¼ шољице свеже цеђеног сока од 2–3 лимете
Припрема:
У блендер додајте куркуму, ђумбир и воду. Блендирајте док се састојци равномерно не помешају. Улијте смесу у лонац, па кувајте на средње јакој ватри. Кад прокува, смањите ватру тако да напитак лагано крчка око 15 минута. Склоните лонац са ватре, па напитак зачините медом и соком од лимете. Промешајте па процедите кроз сито. Сипајте у теглу и чувајте у фрижидеру. Напитак можете пити топао, на собној температури или расхлађен коцкицама леда.