Додај КАШИЧИЦУ овог ЗАЧИНА у свако јело, ПУМПА ИМУНИТЕТ, стимулише ЈЕТРУ, елиминише масти!
Веома је здрав и доступан!
До сада сте сигурно безброј пута јели љуте папричице. Ово је тако рећи незаобилазан зачин у нашој традиционалној кухињи. Ипак, можда нисте знали да и колико позитивно утиче на здравље организма када је једете пресну, али и као зачин.
Стимулише производњу мишићних протеина
Капсаицин изазива појачано лучење хормона адреналина. Код здраве особе, када се узима 150 мг капсаицина сат времена пре бављења спортом, стопа сагоревања масти током програма тренинга значајно се повећва. Пошто је ова супстанца у стању да стимулише производњу мишићних протеина, она активира раст мишићне масе.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/18/dfdfdsfd.jpg?itok=MWFsmAvF)
Попрскала је СМЕСУ на ЗИДОВЕ пуне БУЂИ, а неколико минута касније ЗАСИЈАЛИ су КАО НОВИ!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/21/fdsfsdas.jpg?itok=X9e96SFS)
ПО РЕЦЕПТУ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК: Рецепт за ову салату СВИ ТРАЖЕ, поред ПИЛЕТИНЕ иду и ови САСТОЈЦИ, одушевиће вас
Стимулише јетру
Активна супстанца љуте паприке има позитиван утицај на рад ћелија јетре тако што обнављају њихову структуру, али и подстиче избацивање накупљених токсина.
Елиминише масти и регулише притисак
Конзумирање зачињене и љуте хране смањује жељу за сланом храном, па се тако јавља појачано излучивање течности из тела, а на тај начин се снижава и крвни притисак. Редовном употребом могуће је смањити и повишен
Позитиван утицај на нервни систем
Капсаицин у организму делује као антиоксиданс, а он помаже у спречавању оштећења можданих неурона.
Даје енергију
Дуготрајна употреба капсаицина може значајно да повећа укупну издржљивост организма Експеримент је показао да конзумирање ове паприке сагорева велику количину масних нсалага и у брзава метаболизам.
Утицај на цревну микрофлору
Љута паприка обнавља слузницу и микрофлору дигестивног тракта тако што повећава број добрих бактерија које имају заштитна својства, смањује упалне процесе и побољшава метаболизам.
Превенција дијабетеса
Студија објављена у Америцан Јоурнал оф Цлиницал Нутритион, говори о томе да редован унос чилија смањује потребу организма за лучењем инсулина којим се смањује ниво шећера у крви након оброка.
Одличне за имунитет
Јаркоцрвена боја чили папричица сведочи о високом садржају бета-каротена, или про-витамина А. Само неколико кашичица чилија дневно даје телу екстра дозе витамина Ц и А које су битне у превенцији инфекција.