Одмах ПРЕКИДАЈУ МАМУРЛУК: Ево које намирнице ЕЛИМИНИШУ ЛОШ ОСЕЋАЈ јутро после, а неке треба ИЗБЕГАВАТИ
Пре конзумације алкхолола, такође треба поднети алкохол.
Уколико се спремате за велико славље и планирате да попијете коју чашицу више, било би добро да обратите пажњу на то шта једете и пијете пре тога. Ово у великој мери може утицати на то како ћете касније поднети алкохол и помоћи да организам што пре неутралише ефекте алкохола.
УНИШТАВА БАКТЕРИЈЕ У ГРЛУ: Ова ХРАНА јача организам и ИМУНИТЕТ, дезинфикује, греје и опоравља организам
НАРОДНИ ЛЕК ЕНЕ ПОПОВ: Јак бол у грлу и промуклост је решила уз помоћ једне СЛАМЧИЦЕ! Ево и како (ФОТО)
Ево шта је потребно да урадите:
- Увек пити на пун стомак пошто пун стомак успорава апсорпцију алкохола и даје организму више времена да сузбије токсичне материје.
- Увек попити чашу воде између два алкохолна пића – то ће организму омогућити да задржи довољно течности. Узети при том и две таблете мултивитамина да не би дошло до губитка витамина услед честог мокрења.
- Пити умерено, што значи једно алкохолно пиће на сат времена, зато што је организму толико потребно да га свари.
- Консумирати само једну врсту пића све време. Никако не мешати пића. Мешање пића присиљава организам да ради много напорније.
- Изјутра попити доста воде и узети још једну таблету мултивитамина, који ће помоћи да се организам ослободи токсичних материја.
- Јести доручак који ће укључити јаје, банану и чашу сока. Избегавати кафу, чај и газирана пића, јер могу да доведу до даљег губљења течности из организма који је већ дехидриран.
Може да се догоди да и поред овога ујутру осећате ефекте од претходног дана, а како бисте што пре олакшали себи пробајте са неколико намирница које веровали или не помажу код мамурлука.
Крушке и сок од крушака
Желим да избегнете мамурлук? Пре изласка поједите крушку или попијте сок од крушке. Веровали или не, постоје благотворни ефекти које крушке могу имати на проценат алкохола у крви након конзумирања пића.
Шпаргле
Шпаргла је доказано добра храна за неутралисање алкохола у организму. Истраживачи су открили да аминокиселине у шпарглама повећавају брзину ћелија које служе за неутралисање алкохола, као и спречавање оштећења од њених токсичних нуспроизвода.
Ђумбир
Ђумбир садржи магнезијум, цинк, хром, који спречавају грозницу и претерано знојење. Може да смањи бол и упалу – тако да је чај од ђумбира потенцијална опција за неутралисање мамурлука.
Пире кромпир
Конзумирање пире кромпира пре алкохола може спречити мамурлук, сматрају стручњаци. Ако поједете пире пре пића, након што доспе у први део танког црева, успориће пражњење желуца. То значи да ћете се напити спорије, што би могло значити блажи мамурлук.
Вежбајте, ово помаже.
Вежбање у чак, основним препорученим недељним нивоима физичке активности (најмање 150 минута активности умереног интензитета недељно), потенцијално неутралише неке од штетних ефеката конзумирања алкохола. Према истраживачима, то не значи да вежба потпуно поништава ефекте алкохола; само показује колико је значајна физичка активност за наше опште здравље.