МАСТ, ХЛЕБ И АЛЕВА ПАПРИКА: Посластица нашег детињства којој се увек враћамо, по СПЕЦИЈАЛНОЈ бакиној рецептури
01.05.2023.
09:51
Коментари (0)
Ова посластица се користила као замена за сваки оброк
Потребно је:
- кришке хлеба
- Путер или маст
- мало першуновог листа
- мл. бибер
- 3 чена белог лика
- туцана паприка
ОДУШЕВИТЕ УКУЋАНЕ - Преукусно пилеће печење са КРЕМАСТИМ СОСОМ, по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
ОДУШЕВИТЕ УКУЋАНЕ - Преукусно пилеће печење са КРЕМАСТИМ СОСОМ, по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Врхунске САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Врхунске САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Припрема:
У мању посуду ставити масти малу кашичицу, онолико колико има комада хлеба. У маст исецкати першунов лист, додати млевени бибер, издробљен бели лук, мало туцане љуте парике и све измешати.
Мазати хлеб и ређати у плех обложен пек папиром. Моше се пржити и у тигању (не ставља се уље) али се маже и доња страна хлеба.
Пећи на 220 степени Ц 10-15 минута.