О бака Јелиној ПОГАЧИ сви причају - Лепше, укусније и ваздушастије тесто нисте никада окусили (РЕЦЕПТ)
Посебан начин обликовања ове прелепе погаче чини је правом краљицом трпезе. Због свог ефектног изгледа, ова погача изазваће праве одушевљење када је изнесете на сто.
Поред свог декоративног изгледа ова погача је феноменалног укуса и идеална је за разне свечаности и друга породична окупљања.
Потребно је:
- 1 кг брашна
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 јајета
- 50 мл воде
- 30 мл уља
- 300 мл млека
- 2 кашике киселе павлаке
- 100 гр меканог сира
- 1 кашика маслаца
- мало соли
![Äaj](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/11/26/shutterstock_1834438099.jpg?itok=FP05IEzM)
Ускоро почиње БОЖИЋНИ ПОСТ - Чајеви по РУСКОЈ рецептури враћају СНАГУ и надокнађују хранљиве материје
![Å¡nicle](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/11/25/403604157_1396255600967236_8108398457310235361_n.jpg?itok=EyJvl2QN)
Рецепт за ШНИЦЛЕ од ПИЛЕЋЕГ МЕСА на ПОСЕБАН НАЧИН - Ручак који се брзо припрема, а састојке сигурно већ имате (ВИДЕО)
Припрема:
Квасац измрвити у млакој води, додати шећер. У ванглицу сипати млако млеко, квасац који је запенио, уље, 1 јаје и 1 беланце, павлаку, брашно и све замесити у мекше глатко тесто. Оставити да нарасте.
Измешати сир и маслац. Тесто истрести на сто па га оклагијом изравнати у правоугаоник. Премазати сиром и увити у ролат, па затим у круг. Ножем исећи на траке али не до краја. Сваку ролницу окретати на леву и на десну страну. Премазати жуманцетом у који смо ставили 1 кашику млека. Посути сусамом. Пећи на 200 степени 40 минута да лепо порумени.