Мекане КИФЛИЦЕ на столу за САТ ВРЕМЕНА - Најбржи рецепт, а надев бирате сами
Готово да нема особе која их не воли.
Ево једног брзог рецепта за кифлице које се праве за мање од сат времена. Састојци и припрема су једноставни, а кифлице су преукусне!
Брзе кифлице са квасцем
Састојци:
- 500 г брашна
- 1 паковање прашка за пециво (око 10 г)
- 1 чаша јогурта (око 200 мл)
- 1/2 чаше уља
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 квасац (око 7 г инстант квасца)
- Млеко или вода по потреби (око 50 мл)
За премазивање:
- 1 јаје (за премазивање)
- Сусам или мак (по жељи)
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, со и шећер.
Додајте јогурт, уље и јаје, па све добро промешајте док не добијете глатко тесто.
Ако је тесто превише суво, додајте мало млека или воде (по потреби) да бисте постигли одговарајућу конзистенцију.
На крају, додајте инстант квасац и још једном све добро сједините. Оставите тесто 5-10 минута да одмори.
Поделите тесто на 2 дела. Сваки део разваљајте у облик круга дебљине око 1 цм.
Исеците круг на 8 делова (као торту) и на шири крај сваког дела ставите мало надева по жељи (нпр. сир, шунка, нутела…).
Уролајте кифлице и ставите их на плех обложен папиром за печење.
Премажите их умућеним јајетом и поспите са сусамом или маком.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута, или док не постану златно смеђе.
Кифлице су готове за веома кратко време, мекане и укусне. Савршене су за ужину, доручак или као брзи оброк. Ако волиш пуњење са сиром, шунком, или чак џемом, можеш експериментисати са различитим варијантама!