Млеко и БАНАНЕ УСПОРАВАЈУ ВАРЕЊЕ, сир и поврће изазивају НАДУТОСТ: Највеће ГРЕШКЕ у комбинацији намирница
Избегавајте да их конзумирате заједно...
Довољно је било изненађујуће откриће нутрициноста да лук и роштиљ никако не иду заједно већ се уз омиљено српско јело препоручује купус или зелена салата, а сада стиже још један гастро шок - мешање парадајза и краставаца у салати није препоручљиво! Стручњаци тврде да се у истој комбинацији губе храњиви састојци.
Ова комбинација у једној салати доводи до уништавања витамина Ц у парадајзу. Такође , ово поврће нема једнако време варења, па када се узимају у исто време, постоји велика могућност да дође до ферментације у желуцу, што касније може да изазове болове, грчеве и надутост. Зато нутрциности саветују да заборавимо омиљену нам шопску салату и да у парадајзу и краставцу уживамо, али само одвојено.
ПРАВИ СРПСКИ ЧАЈ: Напитак од ове БИЉКЕ прекида ДИЈАРЕЈУ, смањује холестерол, ШТИТИ срце и КРВНЕ СУДОВЕ
Добро ПОЗНАТ СИНДРОМ - психијатар ОТКРИО ДИЈАГНОЗУ Миљане Кулић: Пре ОБРАЧУНА и дисквалификације тражила ове ЛЕКОВЕ
Постоји још неколико комбинација намирница које би требало избегавати.
Тестеина и сир
Заборавите на макароне са сиром. Тестенина обилује скробом који се другачије вари од протеина, а задржавање у желуцу изазива ферментацију.
Воће након оброка
Воћу треба доста времена да се свари, а ако га једете одмах након оброка, задржаће се у желуцу дуже и изазвати рефлукс и друге пробавне проблеме.
Месо и сир
Превише протеина за ваш желудац.
Поврће и сир
Са овом комбинацијом повећавате ризик од надутости.
Диња и лубеница
Често у воћну салату убацимо сво воће које имамо у кући, али ове воћке би требало да се конзумирају одвојено.
Банане и млеко
Ова комбинација успорава варење.
Воће и јогурт
Многима омиљена комбинација за доручак, успорава варење и оштећује цревну флору.