Смањује потребу за ИНСУЛИНОМ! Ово је ЈЕФТИНА намирница МЕЊА ЦРВЕНО МЕСО, а ДИЈАБЕТИЧАРИ је могу јести неограничено
Редовно конзумирање сочива смањује ризик од хроничних болести као што су дијабетес, гојазност и срчана обољења. То је захваљујући њиховом богатом садржају заштитних биљних једињења званих феноли – сочиво је међу најбоље рангираним махунаркама по садржају фенола. Стога не чуди да се сочиво може похвалити антиоксидативним, антибактеријским, антивирусним и антиинфламаторним дејством.
Сочиво је јестиво семе из породице махунарки и долази у различитим бојама укључујући црвену, зелену, браон, жуту и црну. Као и други чланови породице махунарки, расту у махунама.
Ова махунарка је богата влакнима, фолатом и калијумом што је чини одличним избором за срце и за контролу крвног притиска и холестерола. Они су такође извор енергије гвожђа и витамина Б1 који помажу у одржавању стабилног откуцаја срца.
Испијена са мером даје СНАГУ и здравље - Декин рецепт за РАКИЈУ медовачу од 3 састојка за ЈАК имунитет и варење
Шта се заправо деси у организму када МЕШАТЕ АНТИБИОТИКЕ И АЛКОХОЛ? Ово је најгоре што може да се догоди!
Утиче на превенцију многих хроничних обољења
Редовно конзумирање сочива смањује ризик од хроничних болести као што су дијабетес, гојазност, и срчаних обољења. То је захваљујући њиховом богатом садржају заштитних биљних једињења званих феноли – сочиво је међу најбоље рангираним махунаркама по садржају фенола. Стога не чуди да се сочиво може похвалити антиоксидативним, антибактеријским, антивирусним и антиинфламаторним дејством.
Побољшава рад дигестивног система
Сочиво је посебно богато пробиотичким влакнима која подстичу функцију варења и "подстичу" корисне цревне бактерије које су толико важне за наше здравље. Исхрана богата влакнима повезана је са бројним здравственим предностима.
Одлична замена за црвено месо
Сочиво је богат извор протеина, што га чини одличном алтернативом месу или риби. Чак трећина калорија из сочива долази од протеина, што чини сочиво трећим по количини протеина, по тежини, од било које махунарке или орашастих плодова. Као и друге махунарке, сочиво има мало неколико есенцијалних аминокиселина, а то су метионин и цистеин. Ово се лако решава комбиновањем сочива са житарицама као што су пиринач или пшеница.
Да ли је сочиво безбедно за све?
За већину људи, сочиво је здрав додатак уравнотеженој исхрани. Међутим, вреди напоменути да, као и друге махунарке, сочиво садржи природна једињења, која се обично називају "антинутритијентима". То укључује фитинску киселину која се везује за хранљиве материје као што су гвожђе и цинк, чинећи минерале тежим за апсорпцију. Садржај фитинске киселине у сочиву је заправо нижи него у кукурузу, пшеници и сојином зрну. Штавише, ови антинутријенти се могу смањити потопљавањем и кувањем.
Алергија на сочиво је пријављена у деловима Европе, пре свега у Шпанији, где се каже да је чешћа од алергије на кикирики. Сматра се да се ово односи на чињеницу да се сочиво обично користи као храна за одбијање у Шпанији. Ако имате алергију на пасуљ и грашак, већа је вероватноћа да ћете доживети и алергију на сочиво.
Не гуглајте о болестима, сваку промену или здравствени проблем пријавите свом лекару и консултујте се око лечења и терапије.