Овај производ је САВРШЕН САВЕЗНИК У МРШАВЉЕЊУ, а кошта мање од 150 динара
Ово нисте знали!
Уколико сте љубитељ јогурта и свежине коју пружа организму, наша препорука је да га бар једном недељно замените са чашом кефира. Предности кефира када је у питању здравље читавог организма су неоспорне.
СЕДАМ ЗЛАТНИХ (И ЈЕДНОСТАВНИХ) ПРАВИЛА: Ово је списак свакодневних обавеза које имате према свом телу
Шта је заправо кефир?
Сам назив кефир потиче од турске речи "keyif" koja значи "задовољство", а односи се на осећај организма после конзумирања.
По укусу кефир доста подсећа на јогурт, али је мало киселији. Ово је млечни производ добијен ферментацијом млечног шећера. И док су код јогурта за то заслужне јогуртне бактеријске културе, код кефира су за то задужена кефирна зрнца односно кефир гљива као и миркоорганизми и лактична киселина који иду уз њу.
Девет разлога да вечерас попијете чашу млека - трећи ће вас одушевити!
Како утиче на здравље?
Наш имунитет зависи од рада црева и уколико црева не раде добро, храна се не вари и хранљиве материје не одлазе у крвоток. Како би црева била здрава и штитила имунолошки систем, неопходно је да њихова микрофлора буде здрава, а то се постиже уношењем добрих бактерија.
Кефир је најмоћнији пробиотик који постоји.
Кефир има близу 50 бактеријских култура, и поред бактерија укључује и квасне културе. Осим тога, у кефиру има 20% калцијума и исто толико фосфора, 14% витамина Б12, 19% витамина Б2, 5% магензијума и доста витамина Д.
ПРЕПОЛОВИЋЕТЕ СЕ: Смршајте ЕКСПРЕСНО, а све уз једну НАМИРНИЦУ! Једноставно да нема ДАЉЕ!
Заборавите остале антибиотике
Поред тога што утиче на стабилизацију рада дигестивног система, сматра се да кефир има атибиотска својства и да има способност да се бори против инфекција и спута развој штетних бактерија (као што је Ешерихија коли, Салмонела итд) . За ово је најзаслужија једна млечна култура која се налази искучљиво и само у кефиру – Lactobacillus кефири.
ИДЕАЛАН ПОЧЕТАК ДАНА: Јогурт са свежим воћем и медом!
Помаже у борби против АСТМЕ
Астма и алергијске реакције такође могу да се редукују редовном употребом кефира у исхрани. Како, питате се? Често је узрок алергија, посебно оних скривених које се тешко детектују, слаб имуни систем. Јачање имуног сиситема на овај начин може бити одговор на овај проблем. Студије о овоме се још раде, а од користи вам могу бити и ови начини за јачање имунутета.
ЈЕСЕЊИ ДЕТОКС: Припремите тело за зиму уз ових ПЕТ трикова!
За нетолерантне на лактозу
Чак и особе коју су нетолерантне на лактозу, веома лако подносе кефир, јер се у овом случају лактоза претавара у млечну киселину и постаје лакша за варење. Наравно, ово није правило и увек постоје и они који неће моћи да изађу на крај са лактозом ни на овај начин.
САМО НАМАЖИТЕ И САЧЕКАЈТЕ: Ево шта се дешава када користите ОВУ маску, а свидеће вам се!
Здраве кости
Као намирница богата калцијумом сјајна је за регенарацију и очување здравља костију и спречавање остеопорозе, а сматра се да је корисна и у борби против ненормалног раста ћелија у телу као што су разни тумори.
НИЈЕ САМО ЗА ПИЋЕ: Маске за лице од јогурта су све што ти треба за лепу кожу!
За мршављење
Кефир је заправо веома моћан савезник у мршављењу, управо из разлога који смо горе навели. Он обезбеђује да сви хранљиви нутритијенти дођу до крвотока, тако да ће ваше тело увек имати неопходну енергију. У том случају када поједете ваш оброк дуже ћете бити сити и нећете посезати за нежељеним грицкалицама или ужинама које само гомилају калорије, а потом и килограме. Детаљно о кефир дијети прочитајте овде.