Најлепши ПОСТАН КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - Рецепт за једноставан дезерт од састојака које већ имате, изазваће воду на уста при самом читању
12.03.2025.
08:20
Коментари (0)
Направите овај посни колач по препоруци наших бака.
Право из бакине кухиње долази припрема посластице која је најлепша међу посним. Испратите поступак и уживајте.
Састојци:
- 200 мл киселе воде
- 250 г брашна
- кашика гриза
- прашак за пециво
- чаша уља
- корица лимуна
- кашика џема
- 50 г чоколаде
- јабука
- кашика цимета
- банана
Припрема:
Помешајте киселу воду, брашно, гриз, прашак за пециво, уље, џем и корицу лимуна.
Одвојите десет кашика смесе у посебну чинију, па придружите истопљену чоколаду.
У белу смесу додајте јабуке и цимет, па прелијте у плех обложен папиром за печење. Кашиком додајте црну смесу, па прекријте колутовима банане.
Ставите да се пече на 200 степени око 40 минута. Пријатно!