НАЈУКУСНИЈИ КРОМПИР КОЈИ СТЕ ЈЕЛИ: Припрема по рецепту Џејвија Оливера, али постоји и један ТРИК!
Морате пробати!
У припреми јела славни британски шеф најчешће користи врсту енглеског кромпира – Марис Пипер. Он верује да ће кромпир бити бољи ако га прво ставите да се кува у сланој и врућој воду на десетак минута.
НИЈЕ УВЕК У ПИТАЊУ ПРЕХЛАДА: 9 могућих разлога (и решења) зашто КАШЉЕТЕ!
Комаде оцеђеног и делимично охлађеног кромпира потом ставља у плех за печење који је претходно премазао екстра девичанским маслиновим уљем, маслацем или пачјом масти. Притом ваља знати да ће вам пачја маст загарантовати највећу хрскавост.
У плех ставља увек само један слој кромпира како би се равномерно испекли па их добро посоли и побибери.
Ставља да се пеку у загрејану рарну на 190 степени око 30 минута док не добију лепу златну корицу.
Да ли пијете ПРОБИОТИКЕ? Ево зашто је добро да их КОНЗУМИРАТЕ!
Потом кромпире вади из рерне, а гњечилицом за пире нежно стиска површину печених златних комадића како би их уједначио.
Тек онда додаје зачинско биље. Обично нацепка нешто рузмарина, зачини га уљем и сирћетом те дода неколико ченова белог лука. Ту мешавину прелије преко напола печених кромпира па их поново стави у рерну на још 25 до 30 минута док се не испеку до краја.