Ове намирнице ОНКОЛОЗИ МОЛЕ ДА НИКАД НЕ ЈЕДЕТЕ: Ако желите добро здравље, ЗАБОРАВИТЕ ОВУ ХРАНУ
Повећавају ризик за бројна обољења
Рецепт за савршено здравље не постоји, али храна може да помогне да се осјећамо боље и да се ризик од разних обољења смањи. Онколози су подијелили са нама како изгледа њихоива исхрана и које су то намирнице заувијек избацили из исхране, а коју храну препоручују.
Бели хлеб и прерађени производи од месе су обично пуни адитива и нису добра опција. Такође, брза храна је забрањена, уколико желите да вам здравље буде на високом нивоу, сложни су лекари.
НАЈНЕЗДРАВИЈИ СУ: Ове НАПИТКЕ свакодневно конзумирате, а ГОЈЕ, пуни су адитива и шећера
КОД 75% ЉУДИ ЈЕ УЗРОК НАДУТОСТИ И ГАСОВА ИСТИ: Гастроентеролог открио шта радите погрешно
Онколог из Денвера, доктор Роберт ЛаПорте каже да не једе пуно процесуираног меса и избегава тестенине. Колаче једе ретко, јер су пуни шећера.
- Кључ за правилну исхрану је избегавање свакодневних искушења., каже професор Марк Морис из Лос Анђелеса. Избацивање масних и слатких грицкалица је кључно. Грицкалице су пуне лоших масти, шећера, али и адитива, а сви они заједно лоше утичу на организам. Ако имате нападе глади, урадите што и он – поједите мало туњевине. Оне су пуне витамина и минерала, а заситиће вас брзо.
- Црвено месо треба смањити и јести јако ретко, док је оно пржено потпуно забрањено. Оно није нимало здраво., наглашава др Чарлс Кас.
Које намирнице се налазе на листи пожељних? Ево коју храну препоручују:
- Пазим на унос протеина и влакана, па се трудим да сваког дана поједем до 5 воћки или неког поврћа, верујем да су свеже намирнице одличан начин превенције од разних болести., каже др. Џордан Берлин.
Онколози препоручују и појачан унос рибе, јер садрже омега 3 масне киселине које су доказано добре за срце, црева и крвни систем.
Др Мајк додаје и да је добро јести и доста орашастих плодова, због садржаја влакана, омега 3 масник киселина и добрих масноћа. Добар избор је и говедина.