ВАЖНО! 5 ВРСТА НАМИРНИЦА КОЈЕ УСПОРАВАЈУ СТАРЕЊЕ: Не можемо га зауставити, али га можемо ОДЛОЖИТИ!
Није на одмет знати.
Старење је процес који дефинитивно не може да се заустави, али то не значи да не може да се успори. Начин живота, како се негујете и бринете о себи, у многоме доприноси и брзини старења.
Исправан одабир намирница ће вам сигурно помоћи да одложите показивање година на вашем лицу и телу.
ЧОКОЛАДНА ФАНТАЗИЈА СА ЏЕМОМ ОД КАЈСИЈА: Колач који говори 7 језика! (ВИДЕО РЕЦЕПТ)
ЉУБАВНИ ПРОЦВАТ, ПОСЛОВНИ УСПЕСИ... ОВАЈ понедељак доноси радост појединим ХОРОСКОПСКИМ ЗНАЦИМА!
Направи ову МАСКУ за лице, тајна је у једном САСТОЈКУ, у потпуности ЧИСТИ и ПОДМЛАЂУЈЕ кожу
- Свакодневно смо окружени великим бројем фактора који убрзавају наше старење, а да тога нисмо ни свесни. Ови фактори не утичу само на то како изгледамо, већ и на то јесмо ли здрави и како се осећамо - каже нутриционисткиња Наташа Ђукић и открива које су то намирнице које ће вам помоћи да дуже изгледате младолико и останете витални!
Једите храну која ублажава последице стреса
Воће, поврће и махунарке садрже витамине, антиоксидансе и влакна неопходна за успоравање старења коже. Истовремено умањују дегенеративне ефекте штетних слободних радикала и стреса са којим се сусрећемо у свакодневном животу.
Антиоксиданси су јако важни
У антиоксидансе спадају ликопен, глутатион, флавоноиди и бета каротен (провитамин А), а могу се пронаћи и у шаргарепи, парадајзу и какау. Они помажу у успоравању оксидативног стреса, главног кривца раних знакова старења.
Храна богата сумпором избацује токсине
Оваква врста намирница помаже телу да повећа производњу глутатиона, снажног антиоксиданса. Сумпор у намирницама "истерује" токсине из тела, стабилизује притисак и спречава инфекције. Од намирница које обилују сумпором бирајте броколи, купус, кељ, ротквице и карфиол.
Витамин Ц је закон
Витамин који нам помаже у спречавању прехладе и грипа, али помаже и у ублажавању њихових симптома, када се разболите. Користи се у производњи колагена, највише се налази у агрумима, али га можете унети и ако једете црвену и жуту паприку, кељ, зеље, јагоде или ананас.
Омега-3 масне киселине чувају здравље
Намирнице које у себи садрже омега-3 масне киселине чувају здравље кардиоваскуларног система. Масна риба попут сардине, скуше, инћуна и лососа најбољи су извори омега-3 киселина. Препуне су и витамина Е, који је снажни антиоксиданс и поспешује зацељивање коже - наводи нутриционисткиња.