ЗАБОРАВИТЕ НА СКУПЕ СИРУПЕ: Овај напитак је мелем за КАШАЉ, ПЛУЋА И ЗАПУШЕНЕ СИНУСЕ
Здравље на уста улази
Са доласком хладнијег времена, сви кашљу и шмрцају, а многи иду и на боловања. Када уђете у апотеку, са полица вас вребају небројени сирупи против кашља који нису нимало јефтини. Срећом, постоје природније и јефтиније алтернативе које заиста дају резултате.
Карамелизован шећер, млеко и маст - то је био напитак нашег детињства ког се сви сећамо јер су нам га забринуте мајке спремале сваки пут када бисмо почели да кашљемо и осећамо прве симптоме грипа. Постоје 3 начина да направите овај напитак.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/26/shutterstock_747893590.jpg?itok=X8t6Q7SE)
ПРОБЛЕМ О КОМЕ СЕ ЋУТИ: Подмлађивање вагине веома важно за здравље, а ево какав с*кс је најбољи за то
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/25/shutterstock_1884572710.jpg?itok=Y2oyw9XG)
БИК је "ДИВЉАК", а ВОДОЛИЈА лако улази у ВЕЗУ: ПЕТ ствари које нисте знали о свом ЗНАКУ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/26/shutterstock_1183614808.jpg?itok=Z2X4UDoD)
СВЕ ДА ВРИШТИ: Зашто смо ОПСЕДНУТЕ робним маркама?
1. Шећер, млеко и маст (свињска или гушчија)
Састојци:
- 3 кашичице шећера
- 2 дл млека
- 5 г масти/маслаца
Припрема:
У мању шерпу или џезву сипати шећер и ставити на умерено јаку ватру да се карамелизује. Пазите да вам карамел не загори. Преко отопљеног карамела сипајте млеко. Карамел ће се кристализовати и стврднути.
Оставите на ватри и уз мешање сачекате да шербет проври. Када се карамел истопио у млеку додати маслац, промешати и сипати у шољу да се мало охлади. Пити топло.
2. Млеко, маст и мед
Млеко се загреје до кључања, а онда се дода маст. Када се напитак прохлади, дода се кашика меда и пије се пред спавање. Ако осећате грозницу, најбоље је да се лепо умотате у ћебе и заспите одмах после овог напитка.
3. Шећер, млеко и гранчица жалфије
Шећер се карамелизује, а онда се дода млеко. Док оно још ври, у њега се стави гранчица жалфије, па се након неколико минута течност скида с рингле и процеди. Напитак се пије док је још топао.