Ближи се сезона ЗИМНИЦЕ, будите испред свих и направите неодољиву ЦЕПКАНУ ПАПРИКУ, укућани ће се отимати око ње!
Ове године припремите нешто мало другачије - сви ће вам тражити рецепт!
Паприка је једно од најпопуларнијих поврћа у свету. Постоји много врста а најпопуларнија је подела на љуте и слатке. Ово поврће заузима почасно место у прављењу зимнице.
Препоручујемо вам да ове године пробате прави гурмански хит - цепкану паприку и одушевите ваше укућане. Обавезно направите и теглу више, да не би дошло до свађе, јер ће сви желети још.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/26/fdsfsd.jpg?itok=UnC2LjrL)
ЧОРБА ЗА МРШАВЉЕЊЕ - Једите ово за ВЕЧЕРУ, пуна је витамина и минерала, подстиче метаболизам
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/13/377914488_214060054987064_5958595544946565014_n.jpg?itok=iF_gjVpV)
Брзински ДОРУЧАК из БАКИНЕ КУХИЊЕ! Направите питу са СПАНАЋЕМ за пар минута, једноставно и брзо (ВИДЕО)
Потребно је:
- 6 кг меснате паприке
- 1 л јабуковог сирћета
- 2 л воде
- 200 гр соли
- 2 пуне кашике шећера
- мало бибера у зрну
- целер
- ловоров лист
- 5 гр конзерванса или је само пастеризовати
Припрема:
Паприку добро опрати, пресећи на пола и извадити семе. Водити рачуна да унутра буде потпуно здрава. У шерпу сипати воду, сирће, со, шећер, бибер у зрну и чекати да проври на шпорету.
Паприку прелити том течношћу, па је измешати. Притиснути поклопцима и месати сваких пола сата, једно 3-4 пута. Тегле стерилисати у рерни на 100 степени, па у охлађене тегле ређати паприку и притискати - између стављати целеров лист.
Кад се напуне у преостали пресо сипати један конзерванс од 5 г, добро измешати и прелити паприку. Ставити пластичне притискаце и затворити. Оставити да се потпуно охладе, па ставити на полице за зимницу. Уколико не желите да стављате конзерванс, тегле добро затворите, спакујте у рерну, укљуците на 90 степени и оставите 90 минута. Оставити до сутра да се у рерни охладе, па онда спаковати.