НЕ БАЦАЈТЕ ОВЕ ДЕЛОВЕ ТРЕШАЊА! Чај од петељки чисти БУБРЕГЕ и помаже код РЕУМЕ, а припрема се на ОВАЈ начин
Трешње су асоцијација на пролеће и лето, а омиљене су већини људи
Ово освежавајуће воће мешавина је умерено слатког укуса уз идеалну дозу киселости, даје савршену боју десертима, одличан су додатак чинији јогурта или житарица за доручак, а од петељки овог воћа добија се веома здрав чај.
Сирове су изузетно здраве и често се једу управо тако, а користе се и у разним рецептима за торте, колаче, пите и чизкејкове.
Никако НЕ БАЦАЈТЕ семенке од ЛУБЕНИЦЕ, веома су здраве за ДИЈАБЕТИЧАРЕ, чишћење ЈЕТРЕ и бубрега
ПИЈЕ СЕ ПРЕ СПАВАЊА - Напитак преко НОЋИ подстиче САГОРЕВАЊЕ килограма, рецепт по препоруци нутриционисте
КО ПИЈЕ КАФУ ОВАКО, ЖИВИ ДУЖЕ: Напитак који продужава живот, а до сада се веровало да је ШТЕТНА
Међутим, мало ко зна да ово укусно воће има бројна својства која су добра за ваше здравље.
Трешње спадају у групу супернамирница, богате су антиоксидансима, добре су у борби против упале и корисне су у превенцији и лечењу гихта. Такође, оне су једно од ретких воћа које садржи мелатонин, који може помоћи у лечењу несанице, пише у књизи у књизи „Храна која лечи“ (Хеалинг Foods).
Богате су витаминима Ц, А и Е, а нутриционисти их препоручују у неограниченим количинама јер чисте организам од токсина не иритирајући желудац.
Меснат плод је одличан извор калијума, гвожђа, цинка, бакра и мангана, а већина људи не зна да су и петељке које бацамо фантастичне за здравље.
За шта су добре петељке трешања?
Уколико скувате чај од петељки трешања, можете осетити ове позитивне ефекте:
Овај напитак погодује раду бубрега и мокраћних канала, а верује се да може да помогне у избацивању камена у бубрегу.
Осим што освежава и окрепљује цело тело и враћа енергију, чај је добар и за људе који пате од реуме.
Припрема
Припрема се врло једноставно, а све што је потребно да урадите јесте да петељке добро осушите на сунцу, а затим у литар воде прокувајте шаку петељки.
Склоните са ватре и поклопите тацном. Оставите да одстоји око сат времена и након тога процедите.
Сад је напитак спреман за употребу, а ако желите, можете га засладити медом. Напитак се пије три-четири пута дневно.