Не осећате се добро када пијете млеко или јогурт? Ево решења
Млеко је најпотпунија намирница, скоро комплетна, јер садржи све хранљиве и заштитне састојке: беланчевине, масти, угљене хидрате, минерале и витамине.
Хранљива и заштитна вредност млека и млечних производа састоји се у његовом садржају беланчевина пуне биолошке вредности, у богатству и искористљивости калцијума, у витаминима А, Д и Б комплекса. Међутим, све ове благодети млека и млечних производа код одређеног броја људи могу изазвати блаже или јаче тегобе које указују на то да организам не може ефикасно да вари лактозу, односно да је развијена интолеранција на овај угљени хидрат који се налази у млеку и млечним производима.
Како препознати интолеранцију на лактозу?
Ако након конзумације и најмање количине млека или јогурта којим, на пример, преливате пахуљице за доручак, осећате надутост, добијате грчеве у стомаку или дијареју, могуће је да сте развили интолеранцију. Појединци доживљавају ургентну потребу за одласком у тоалет, мучнину, повраћање, бол у доњем стомаку, повремени затвор и крварења у дигестивном тракту. Поред тога што су непријатни симптоми, ако се не регулишу на прави начин, могу узроковати и друге болести.
Шта је решење?
Различити су приступи у решавању овог проблема почевши од потпуног избацивања млечних намирница из исхране, ризичнијег континуираног излагања лактози како би се тело адаптирало и почело да је прихвата, уноса само малих количина сразмерних дози млека којег сипамо у кафу или чај које не задовољавају дневне потребе или једноставног и потпуно безбедног уноса млека и јогурта без лактозе. Захваљујући компанији Имлек, нема потребе да се ограничавате горе поменутим приступима, већ можете без икакве бојазни уживати у Моја Кравица производима без лактозе. На тржишту је одавно познато Моја Кравица дуготрајно млеко без лактозе, а од сада можете уживати и у Моја Кравица јогурту без лактозе. Ово је једини начин да у исти мах уживате у укусу млека и јогурта без икаквих последица и поменутих симптома, као и у свим витаминима и минералима који утичу на раст и развој код деце, већу минералну густину костију и мањи ризик од прелома костију у познијим годинама, мањи ризик од болести као што је дијабетес типа 2 и гојазности.