НЕМА НИШТА БОЉЕ ЗА ПРОБАВУ - Шљиве чисте црева, пуне су витамина и одличне за имунитет
Искористите сезону максимално!
Шљива је воће пуно витамина Ц, који има снажно антиоксидативно дејство, чува и јача здравље и имунитет. Шљива је коштуњаво воће, а познато је више од 2.000 њених врста, које варирају од жутих до тамноплавих нијанси.
У нашим крајевима најпопуларнија је обична плава, која сазрева лети. Реч је о супервоћу пуном витамина, минерала и других корисних нутријената.
А ево зашто би их често требало имати у јеловнику.
НИЈЕ ОД ЦИГАРА: Ево зашто су вам НОКТИ ЖУТИ, у овом случају обавезно тражите стручну ПОМОЋ
Кожа јој БЛИСТА и нема НИ ГРАМ ВИШКА! Глумица показала како се ДЕТОКСИКУЈЕ, нема потребе за дијетом
Краљице добре пробаве - Шљиве су богате прехрамбеним влакнима која подстичу рад пробаве и чишћење организма и самим тим лече затвор.
Регулишу крвни притисак - У 100 грама свеже шљиве налази се чак око 160 милиграма калијума, минерала који игра важну улогу у регулисању притиска.
Побољшавају рад срца - Истраживања су показала да редовна конзумација шљива благонаклоно делује на срце и крвне судове.
Јачају имунитет - Ово воће препуно је витамина Ц, који има снажно антиоксидативно дејство, чува здравље целог тела и доказано јача имунитет.
Одличне за кожу - У овом слатком тамноплавом воћу налази се и бета-каротен и витамин Е, који одржавају еластичност коже, убрзавају зацељивање рана, али имају и јако противупално дејство, због чега гарантују леп изглед овог највећег органа.
Чувају кости - Шљиве садрже значајне количине антиоксиданса, као и одређених минерала који су заслужне за очување коштане масе, због чега доприносе општем здрављу коштаног система.
Подстичу мршављење - У 100 г шљива налази се само 45 калорија. Управо се зато конзумација овог воћа препоручује особама које покушавају да смршају или одрже здраву тежину тела.