Неодољива НАЈЛОН ТОРТА - Посластица за коју ће вам сви гости тражити рецепт, мекана, кремаста и преукусна
Брзо и лако се припрема, а веома је слојевита.
Данас вам представјламо рецепт за старинску најлон торту, која је красила многе славске трпезе.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се припрема ова укусна посластица.
Састојци:
1 л млека
16 кашика шећера
7 жуманаца
1 пудинг са укусом ваниле
5 кашика брашна
3 кашике густина
1 маргарин
1 кесица шлаг пене
10 крем бананица
200 гр чоколаде
За украшавање:
2 кесице шлаг пене
мало киселе воде
Ставити 700 мл млека да проври са 16 кашика шећера. У 300 мл хладног млека умешати жуманца, пудинг, брашно, густин па сипати у врело млеко и скувати кашицу.
Умутити маргарин размекшан на собној температури. Умутити 1 шлаг са киселом водом.
Кад се кашица охлади сјединити је са маргарином и шлагом.
Смесу поделити на два дела.
Први фил:
У прву половину додати 200 грама отопљене чоколаде.
Други фил:
У другу половину додати сецкане крем банане.
Филовати: Кора, фил 1, фил 2, шлаг.