Неправедно су ЗАПОСТАВЉЕНЕ у ИСХРАНИ - Намирнице које су свима доступне и веома здраве, а ретко су на јеловнику
Одличне за метаболизам, пробаву и пуне добрих бактерија.
Лосос, бобичасто воће, броколи, chia семенке… све то спада у општепознате звезде света прехране. О њима се често пише и многи знају како их треба убацити у свакодневну прехрану. Ипак, они нису једине нутритивне снаге.
Многе друге намирнице које нису стекле статус славних такође су вредне места на вашем тањиру. "Webmd" саветује да почнете с ових девет.
Сардине
Ове мале рибе имају велику нутритивну вредност. Сардине су изврстан извор омега-3 масних киселина, а мало је намирница које садрже толико витамина Б12. Такође су богате витамином Д.
Цвекла
Ово коренасто поврће мекше је и слађе након што га скухате. Цикла је богата антиоксидансима који могу помоћи у заштити од рака и других кроничних болести. Осим тога, откривено је да њезин сок, који је богат нитратима, снижава крвни тлак и повећава проток крви у мозгу. Ако сте спорташ, грицкање цикле може вам чак помоћи да побољшате своје перформансе.
Вагиналете ПО РЕЦЕПТУ ЛЕКАРА - Направите мелем за интимну регију од потпуно природних састојака (ВИДЕО)
Искористите ЈЕСЕЊУ намирницу да очистите организам од ПАРАЗИТА - Направите напитак од ТРИ САСТОЈКА, веома су ефикасни у детоксикацији
Кефир
Овај облик ферментираног млека већ је годинама главни дио прехране у планинама Кавказа у источној Еуропи. Кефир има висок садржај "добрих" бактерија које се називају пробиотици. Такође се проучавају његови протуупални и антиканцерогени учинци.
Суве шљиве
Чине много више од тога да одржавају вашу пробаву правилном. Богате су антиоксидансима и влакнима. Четвртина шољице има 104 калорије и 12% влакана која су вам дневно потребна. Можете их јести такве какве јесу, насецкати их и додати муфинима или их убацити у смутије, житарице, умаке или варива.
Сочиво
Сочиво није толико популарно као грашак, али је подеднако суперзвезда здраве хране. Не морате је намакати пре кувања. Замените сочиво месо у супама или варивима и добићете обилан унос протеина и влакана уз пуно мање масти.