НИКАКО НЕМОЈТЕ да бацате КОРУ од јабуке! Прочитајте шта све садржи!
Престаћете то да радите.
Доносимо вам разлоге због којих то не требате радити ни у ком случају:
Постоји више влакана у кори
Јабука средње величине садржи 4,4 грама влакана. Ако баците кору завршити ћете са само 2,1 грама влакана. То је разлог зашто је препоручљиво конзумирати неољуштене јабуке.
ВИТАМИНСКА БОМБА: Салата богата минералима за ДОБРО ЈУТРО!
Постоји више витамина у кори
Једна средња јабука, заједно са кором садржи 8,4 милиграма витамина Ц и витамина А, а огуљене јабуке садрже само 6,4 милиграма витамина Ц.
Кора од јабуке може чак спречити и рак
Студија, спроведена 2007. године, на Универзитету Корнел, дошла је до закључка да једињења звана терпени, која се налази у кори јабуке, су у могућности да спрече или убију постојеће ћелије рака у лабораторијским условима. Ова једињења су посебно ефикасна против рака дебелог црева, јетре и рака дојке, пише Novi.ba.
Кверцетин помаже памћење
Овај антиоксиданс бори се против оштећења можданог ткива повезаног с Alchajmerovom болешћу или другим сличним болестима.
Ово је РЕЧ коју најчешће изговарамо у сну!
Једна јабука, заједно са својом кором спречава дебљање
Урсолична киселина се може наћи у кожи јабуке. Ова киселина је спој који је од суштинске важности за борбу против гојазности. Урсолична киселина гори калорије и на тај начин смањује ризик од прекомерне тежине.