Ову НАМИРНИЦУ Јелена и Новак Ђоковић никада НЕ ЈЕДУ, а ево шта увек имају у фрижидеру
Здраво се хране!
Новак Ђоковић и његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани.
ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Ево ко теже подноси развод - мушкарци или жене?
ИСХРАНА по рецепту ЈЕЛЕНЕ РОЗГЕ: Певачица због ЗДРАВСТВЕНОГ ПРОБЛЕМА на посебном РЕЖИМУ, зими ЈЕДЕ ово
Он каже да је његова исхрана "базирана на биљкама" већ дуже од четири године и да све време игра на истом, врло високом нивоу, али је одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац.
Слаткише и бели шећер су одавно избацили из употребе!
Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбеди хидратима, али је увек реч о безглутенским тестенинама.
Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, после освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу, а остатак табле остао нетакнут.
Зато увек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и две кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и семенки.
Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увек има у фрижидеру. Дакле, експериментишите и сами, саветује она - помешајте млевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умесите и од смесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе.