НИЈЕ ПОМФРИТ, А НИ ГАЗИРАНИ СОК: Ову НАМИРНИЦУ прогласили НАЈНЕЗДРАВИЈОМ, једете је скоро сваки дан
Нико је и не сматра суперздравом, али ову титулу нисмо очекивали...
Уколико сте се питали које су то најздравије намирнице које можете да унесете у организам и које су најнездравије научници су дошли до одговора.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/19/toma_2.jpg?itok=ZW7GPLzk)
ГРЕШКА ЈЕ ДА ЈЕ ТОМА ДУБОКО ВОЛЕО СИЛВАНУ! Ево шта је права истина и за ким је уствари патио!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/24/fdsfdsfdsfds_0.jpg?itok=0zdtfjvn)
ОДРАСЛА ЈЕ КАО СИРОЧЕ, па постала НАЈПОПУЛАРНИЈА ПЕВАЧИЦА! Муж је ОСТАВИО, ћерка ПОГИНУЛА, уследила АГОНИЈА
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/07/zdravlje_foto_profimedia_2.jpg?itok=GcV7dXC1)
ЦИМЕТ ТОПИ САЛО и вишеструко је добар за здравље, али битно је КОРИСТИТИ ГА НА ПРАВИ НАЧИН: Ево како!
Научници са Универзитета Тафтс направили су табелу корисних намирница на основу анализираних укупно 8 032 производа, uklljučujući и напитке. Као две најздравије намирнице истакле су се свеже малине и слани бадеми.
Осим што су укусне, малине су изузетно хранљиве и здраве, а имају и бројна лековита својства. Садрже витамин Ц, па само једна порција од 100г малина адржи 25-35% дневне потребне вредности витамина Ц.
Малине су и снажни антиоксиданси и садрже и витамине Б, Е и К и минерале калијум, магнезијум, манган, бакар. Чисте крвне судове, позитивно утичу на метаболизам и на ниво шећера у крви, одличне су за имунитет, а чај од малине посебно се препоручује код прехладе.
Други по реду на списку најкориснијих намирница су слани бадеми који садрже влакна и витамине као што су калцијум, калијум и рибофлавин. Такође, садржи масноће које су здраве и позитивно утичу на здравље срца, регулишу ниво холестерола, сјајни су извор протеина, позитивно утичу на цревну флору и на лепоту коже и косе.
На дну листе налазе се две најштетније намирнице, а то су инстант нудле (резанци) и чоколадни пудинг. Ове две намирнице у себи садрже пуно хемикалија, адитива, обиље соли, вештачке појачиваче укуса и масти.
Свака намирница коју унесемо има одређени утицај наздравље наших органа и целокупног организма, због тога је важно да увек бирамо органску и свежу храну природног порекла, а смањимо унос грицкалица, слаткиша и инстант јела која садрже хемикалије.