НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИВА: Ово ПОВРЋЕ је ЛЕКОВИТО, позитивно ДЕЛУЈЕ на МАТЕРИЦУ и хормоне, УСПОРАВА СТАРЕЊЕ
Помаже и мушкарцима!
Избалансирана исхрана је више од пола здравља - конзумирање свежег воћа и поврћа је "гориво" за наш организам. Међутим, чак и када одлучимо да се хранимо здраво, понестаје нам идеја и имамо монотон начин исхране.
Ово је једна од највећих грешака које људи праве и због које одустају од здраве хране. Постоји безброј намирница, различитих укуса, мириса и разноврсних боја које нам је природа дала, са саставом који може опоравити тело. Нажалост, многе невероватно здраве намирнице остају у забораву, нарочито када се прате трендови нове суперхране. Једна од таквих намирница је чудотворна ротквица.
Ово је први знак ОБОЉЕЊА ДИСАЈНИХ ПУТЕВА! Докторка објашњава како да га СПРЕЧИТЕ!
Сви ГЛЕДАЛИ У НАДИЦУ: Зељковићка ДОЖИВЕЛА потпуну ТРАНСФОРМАЦИЈУ након "Задруге", одушевила присутне (ФОТО)
Сви је волимо у комбинацији са салатом, али не треба занемарити да је њен утицај на људски организам изузетно благотворан, посебно за жене. Руска докторка, нутриционисткиња Ана Дробишева објаснила је за Спутњик код којих тегоба нам ротквица може помоћи:
"За ротквицу се може рећи да је лековито поврће. Она има антибактеријска својства и зато је потребно да је једете када сте болесни. Она је и одличан производ за жене јер нормализује хормоне, смањује болове током месечних циклуса и успорава старење коже. Ипак, ротквице се не препоручују баш свима, па је докторка нагласила да њену конзумацију треба да избегавају особе које имају проблема са дигестивним трактом, бубрезима, болују од гихта, као и труднице, јер садрже масти које повећавају тонус материце."
"Ово поврће је здраво и за мушкарце, јер повећава ниво тестостерона и смањује упалу простате. Ротквице се могу додати у салату, зачињене маслиновим уљем и лимуновим соком. Такође се веома лепо комбинују са јелима од меса" - објаснила је нутриционисткиња.
Постоје разне варијанте како можете искористити ротквицу у припреми јела, а најбоље се слажу са зеленом салатом. Ротквице се могу маринирати, убацивати у чорбе и разне варијанте салата, а врло су захвална намирница када је реч о декорацији предјела.