ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА ХЛЕБ: Лепиње на плотни по РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА, идеалне за хладне дане (РЕЦЕПТ)
Изузетно мекане и укусне лепиње
Одлично се слажу и са месом са роштиља, а иду и уз било које кувано јело уместо хлеба. Најдраже су још топле с кајмаком.
Карактеристично за ове лепиње је да се пеку на рингли, на сувом тигању. Зато одаберите неки старији тигањ, јер се лако може десити да се неподмазаном суду дно временом мало искриви од овакве употребе. Одвојте и једну чисту, али старију кухињску крпу у коју ћете их увијати.
ЗАРАЖЕНИ ОМИКРОНОМ имају овај ПРОБЛЕМ СА УШИМА: Ако приметите овај симптом ПРАВАЦ КОД ЛЕКАРА и на тестирање
ЦРНО ПРОРОЧАНСТВО ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ЗА СРБИЈУ: Монах открио ЈЕЗИВЕ детаље из тајних списа
Потребно је:
- 450 гр брашна
- 15 гр квасца
- 1 кашићица шећера
- мало соли
- 100 мл јогурта
- 100 мл млаке воде
Припрема:
Растопти квасца у мало воде око 50 мл. Додати шећер, па кад запени сипати у ванглу. Додати воду и јогурт смлачен, затим уље и део брашна и со. Добро израдити тесто да нема грудвица . Додавати остатак брашна и рукама или миксером све изједначити да тесто буде мекше и глатко.
Оставити га да одмори 30 мин, па га истрести на сто који смо мало побрашњивили. Исећи на неколико делова па рукама формирати лоптице које треба оставити на побрашњављеном столу покривено 10 мин. Сваку лоптицу рукама или оклагијом развити и ређати на већи послужавник.
Опет покрити да одморе 15 минута на топлом. На већи тефлонски тигањ или већу плотну на дрва ставити лепињу па окретати на 1-1.5 мин неколико пута да зарумене. Јако су мекане, могу се пунити.