БЕЗ ПЕЧЕЊА: Слатки РОЛАТ по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ за сваку прилику, укусно и брзо
Сви ће се одушевити овом посластицом.
Ролати су идеална замена за торте уколико имате неку прославу. Поред великих врућина, али и обавеза које сви имамо најпрактичнији су управо они које не морате да печете.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/07/19/profimedia-0456574628.jpg?itok=sP2CpmM4)
Напитак за ДУГОВЕЧНОСТ краљице Елизабете: Потребна су вам само ДВА САСТОЈКА!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/04/10/noge.jpg?itok=KCbr5XE3)
Након што је ПОТОПИЛА СТОПАЛА у ову МЕШАВИНУ нестала је гљивична ИНФЕКЦИЈА
Потребно је:
- 3 листа обланде
- 120 мг маслаца (маргарин може)
- 3 кашике шећера у праху
- 200 гр млевеног кекса
- 200 гр млевених ораха
- 100 гр чоколаде (или 2 пуне кашике какаа)
- 150 мл воде
Припрема:
Између мокрих крпа ставити два листа обланде да омекшају. У шерпу сипати воду и шећер и оставити да прокува, додати млевене орахе и млевени кекс. Измешати да се изједначи па склонити. У врућу смесу убацити маслац и измешати да се истопи.
Поделити на два дела па у један додати растопљену чоколаду или какао. Izjednačiti.pPrvu обланду ставити на фолију па премазати светлим делом и увити без фолије. Другу премазати чоколадним делом, па на њу ставити, на ивицу, увијени светли део и полако све заједно увити.
Ушушкати у фолију и стегнути. Оставити у фрижидер 2 сата. Сећи и сладити се.
Ево како се прави: