ОСЕЋАЈ ХЛАДНОЋЕ, УМОР... Ево како ћете знати да једете ПРЕВИШЕ ШЕЋЕРА!
Одмах регулишите ово!
Навика да поједете нешто слатко свакога дана можда вам је у међувремену прешла у навику да уопште не контролишете колико сте слаткиша појели у току дана. Ево како ћете знати да ли сте претерали са шећером.
ШТИТИ ОД ПРЕХЛАДЕ: Сезона ВИРУСА је почела, а потребно вам је само ово да се од ње ОДБРАНИТЕ!
СЛАБИЈИ РАД МОЗГА
Проблеми са концентрацијом, размишљањем и расуђивањем израженији су код особа које утољавају глад простим шећерима. С временом, они постају све израженији.
ВАРИРАЊЕ ТЕЖИНЕ
Повећан унос шећера, чак и уз повећану физичку активност, неминовно води до повећања телесне тежине. С друге стране, уколико често једете слаткише, не рекреирате се, али се и не гојите, односно мршавите, потребно је да под хитно урадите контролу нивоа шећера у крви.
ПОРЕМЕЋАЈ УКУСА
Особе које пречесто једу слатко с временом изгубе осећај за укус. Битна постаје само слаткоћа, али се тешко разазанаје да ли се једе чоколада, сладолед или нешто треће.
ПРОМЕНЕ НА КОЖИ
Вишак шећера у крви везује се за протеине и тако се формирају штетни молекули названи АГЕ, који нападају околне протеине, укључујући и протеинска влакна у колагену и еластину, састојцима који чине да кожа изгледа чврста и еластична. Као резултат, долази до стварања бора и опуштања коже.
Сигурно их правите: Најчешће грешке приликом коришћења тампона!
НАПРАСАН АПЕТИТ
Изненадни напад глади појављује се зато што шећер провоцира лучење великих количина инсулина. Када инсулин због "празних калорија", какав је шећер, почне подједнако вртоглаво да опада, јавља се напад глади, који може да буде праћен језом и дрхтавицом. Интересантно је да напрасни напад глади људи најчешће теже да утоле управо слаткишима.
ОСЕЋАЈ ХЛАДНОЋЕ
Превише шећера у исхрани доводи до дестабилизације имунитета и утиче на комплетан крвоток. Зато може да се деси да вам је хладно, било када сте унутра или напољу, без обзира на то што су гардероба у којој сте и температура оптималне.
УМОР
Они који једу превише шећера често се осећају уморно и тромо. Поједина истраживања чак указују и на везу између шећера и депресивног расположења.