ОСВЕЖАВА ДАХ, СМАЊУЈЕ УПАЛЕ - Ево зашто овог лета треба да поједете што више КРАСТАВАЦА, изузетно су здрави
Помаже и у дијетама!
Лето је стигло, а са њим и доста свежег сезонског воћа и поврћа. Овде убрајамо краставац, који је изузетно здрав јер хидрира организам, нискокалоричан је и одличан у случају да сте на дијети.
Ево које су здравствене предности конзумације краставца.

ТЕРА КОМАРЦЕ И ЛЕПО МИРИШЕ: Овако ћете се РЕШТИТИ ИНСЕКАТА на потпуно природан начин и уз уштеду новца

АЛАРМ ЗА ХИТНУ РЕАКЦИЈУ - Крвна слика НИЈЕ ДОБРА ако показује ове вредности, обратите пажњу на ТРОМБОЦИТЕ
Штити мозак
Краставац садржи органско једињење које има кључну улогу у очувању можданих функција – Физетин.
Физетин побољшава памћење и чува нервне ћелије од последица старења, а једно истраживање на мишевима је показало повољне резултате на способност памћења и учења од дејства Alchajmerove болести.
Смањује упале
Како је већ речено, краставци су одличан савезник приликом сузбијања болести, али и упала. Научна истраживања доказују да краставци успешно сузбијају нежељене упале и повољну утичу на рехабилитацију организма.
Богат је антиоксидантима
Краставац садржи велике количине антиоксиданата. Поред поменутих витамина и минерала, ту је и бета – каротен. Важан његов део су флавоноиди, попут кверцетина, апифенина, лутеолина и кемпферола. Квертецин је антиоксидант који спречава ослобађање хистамина, што га чини природним леком против алергија.
Освежава дах
Ова намирница спречава непријатан задах и уништава бактерије у устима. Довољно је да, уз редовну оралну хигијену, поједете парче краставца. Он је задужен за свежину даха јер смањује вишак топлоте у стомаку, што се сматра једним од узрочника непријатног мириса усне дупље.
Штити од стреса
Краставци садрже мноштво Б витамина, укључујући витамин Б1, витамин Б5 и витамин Б7 (биотин).
Б витамини су познати по својом позитивном ефекту на смањење анксиозности, нервозе и страха, а верује се да могу и да уклоне последице насталих услед стресних ситуација.
Помаже при варењу хране
Краставац је богат водом и влакнима, који су неопходни за здраво варење. Подиже пХ вредност у стомаку и тако ублажава лучење киселине у желудцу. Поједина његова влакна олакшавају и убрзавају пражњење црева спречавајући појаву затвора.