ОВО НИСИ ЗНАЛА: 3 корисна својства ЛОВОРОВОГ листа, а једно ће те посебно одушевити!
Требало би да га користиш и ван кухиње!
Са задовољством га додајемо у супе и чорбе, као и разним салатама, али, како се испоставило, ловор може бити много више од зачина који добро мирише.
Лист ловора се дуго година сматра посебном биљком, па чак и симболом бесмртности. Није чудо што дрво ове биљке може живети до 400 година!
Многи људи мисле да је лист ловора само погодан зачин који даје посебан укус јелима. Али заправо, овај лист садржи есенцијална уља и корисне масне киселине. Витамина нема много, али постоје неколико који су неопходни за тело: А, Ц, Б и PP, као и микроелемената: калијум, калцијум, манган и гвожђе.
Непроцењиво: Уље ове биљке јача имунитет и штити крвне судове
Антисептик
Захваљујући смолама и фитонцидима у саставу, лист ловора је такође одличан антисептик. У том својству се додаје свим маринадама, а раније се лишће ловора стављало у кутије са сувим плодовима, да би одбијало инсекте.
Плус, антисептичко својство ловора ће помоћи да се носите са упалама у телу, као и акнама на лицу.
Чај за МРШАВЉЕЊЕ од само 3 састојка ЗАЛУДЕО је свет - први резултати видљиви већ након 24 сата!
За имунитет и прехладу
Лист ловора је ефикасно средство за јачање имунитета током сезоне прехладе. За добро здравље можете припремити лековити мирисни напитак.
Како да припремите лековити напитак од ловоровог листа?
Петнаест средњих листова прелијте са 300 мл воде, и загрејте на ниској температури 4-5 минута. Оставите да напитак одстоји 4 сата. Након тог времена пијте једну кашику у току дана, у интервалу од 3-4 сата. Исти напитак ће помоћи у сузбијању вирусне инфекције у телу.
Храна и расположење: Шта би требало да једете за бољу концентрацију, а шта када сте под стресом?
За добар сан
Још једна карактеристика ловоровог листа је да вам може помоћи да се ослободите осећаја стреса, смирите и спавате добро. Да бисте то урадили, потребно је ставити неколико мирисних сувих листова ловора поред главе.
Занимљиво је да ловоров лист има улогу и у мршављењу, о чему детаљније можете прочитати ОВДЕ.