Стари ЗАБОРАВЉЕНИ СРПКИ ДОРУЧАК - Намирница са пуно хранљивих састојака, једе се бар једном недељно
Брзо и лако се припрема!
Палента је савршен оброк за доручак, јер је лагана, даје вам снагу и осећај ситости за напоран остатак дана. Иако је некада често била на трпезама, сада је помало заборављена, али никад није касно да је поново уврстите у ваш јеловник.
Представља једну врло здраву намирницу која се прави од кукурузног гриза, а води порекло из Италије. Можете је пронаћи у кесицама и разним паковањима, а припрема се на безброј начина.
Попити у случају АНЕМИЈЕ - Витаминска бомба која ПОПРАВЉА КРВНУ СЛИКУ, састојци су одлични за имунитет
АЛКОХОЛ ОБАРА ИМУНИТЕТ! Ево колико ЧАШИЦА ДНЕВНО је дозвољено, све преко тога значи да ИМАШ ПРОБЛЕМ!
Паленту би требало да конзумирамо бар једном недељно, јер чисти црева и убрзава метаболизам, а потпуно је непотребно да вам говоримо колико је здравији избор од пекаре. Поред тога, за припрему вам је потребно свега 5 минута.
За једну порцију ставите 2 дл воде да прокључа, ставите кашику соли и кашику масти или уља. Кад вода проври, склоните са рингле и додајте две и по кашике паленте. Мешајте на нижој температури два до три минута. Паленти можете додати сир, кајмак, ланено семе, семенке сунцокрета, ајвар, а можете да је прелијте и с топлим млеком.