Палента за МРШАВЉЕЊЕ: Спречава нагли пад имунитета и смањује холестерол ако се ОВАКО ПРИПРЕМА
Идеална је за људе који воде рачуна о својим килограмима или за оне који имају проблема са пробавним системом.
То је оброк који је направљен од белог или жутог кукурузног гриза. Кукурузно брашно или гриз имају веома позитиван утицај на целокупно здравље човека. Најважнија ствар код овог јела је чињеница да палента не садржи глутен и може је конзумирати свако без обзира на старост.
Она у свом саставу има природне масти, односно каритеноиде и управо те здраве масноће заслужне су за њене моћи које поспешују бољи и квалитетнији рад црева.
Гастроентеролог објашњава: Ако имате проблема са НАДИМАЊЕМ, ово је решење!
ОЧИСТИТЕ БУБРЕГЕ за 6 дана: Најмоћнији народни напитак отапа камење, избацује песак и чисти тело од токсина
Кукуруз је заслужан за све добробити овог укусног јела. Одмах иза пшенице и пиринча, кукуруз важи за најважнију житарицу на свету. То је једна од најбољих намирница која људски организам испуњава дуготрајном добром енергијом.
Такође, може се похвалити с великим садржајем фосфора, магнезијума, цинка, калијума, бакра, селена и мангана.
Захваљујући кукурузу који садржи, палента има врло мали број калорија у себи, те је због тога идеалан оброк за мршављење. Она је једна од најбољих и најефикаснијих намирница које се препоручују када су дијете у питању.
Јачање ћелија дебелог црева такође је још један од успеха који је забележен код особа које су паленту уврстили у своје редовне оброке. Осим што ће их ојачати, палента ће такође деловати антиоксидантно на целокупан организам, не само на црева.
Смањује холестерол захваљујући добрим мастима које садржи, као и влакнима и комплексним угљеним хидратима. Самим тим из тих разлога, палента ће спречити и појављивање вишка килограма.
Да би се направила палента на први начин потребно је у лонац ставити 3 и по шоље воде. Након тога додаје се мало уља и прстохват соли. Када све то проври, температура се смањује на минимум и сипа се једна шољица кукурузне паленте уз константно мешање.
Код спремања паленте препоручује се употреба дрвене кашике, због оксидације металне жлице. Уз овај укусан оброк могу се додати неке здраве семенке или омиљено поврће.