ИЗБЕГАВАЈТЕ ОВАКАВ ПАРАДАЈЗ: Ево како ћете знати који је плод ЗДРАВ, зрео и добар за јело
Бирајте паметно!
Сезона је разног воћа и поврћа и свака домаћица воли да на свом столу има укусну салату и воће за освежење. Пијаце су пуне и избор је велики, али како да препознате воће и поврће које није прскано, конкретно како да изаберете парадајз.
Искусне домаћице тачно знају које плодове да изаберу и на којим тезгама је здраво воће и поврће.
Рака ОЧЕКУЈЕ ФИНАНСИЈСКИ ДОБИТАК, Водолија НА РАСКРШЋУ: Хороскоп за СУБОТУ је ту
УМОР, глад и висок притисак: Наша ПЕВАЧИЦА Има озбиљан ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМ, почиње са овим СИМПТОМИМА
Када је реч о парадајзу увек бирајте оне који су на дну увучени или равни, никако шиљати и са образованом чашицом, осим уколико није реч о посебној сорти као што је "волујско срце".
Гледајте плодове који нису исти, пожељно је и да имају некакав фелер, бразду и слично, то је знак да је парадајз природан. Добар парадајз можете препознати и по мирису, врло често има јак мирис земље. Колико је зрео, знаћете када га додирнете, превише тврда опна указује на то да није зрео.
Парадајз који је добар за јело има наборе, мало је квргав, асиметричан и различитих димензија. Плодови никако не могу бити исти и изгледати као да су сишли са фабричке траке. Знак да је свеже убран парадајз су листови који стоје уз петељку жућкасто - браонкасте боје.